Varškės apkepas

Varškės apkepas

Kaip pasigaminti tikrą tradicinį Jautienos guliašą
Veganiškas šokoladinis pyragas
Kaip pagaminti kondensuotą pieną namuose
Cinamonas – jo vartojimas ir nauda žmogaus organizmui
Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Man varškės apkepas dar nuo senų laikų likęs kaip desertas, nors tai ir yra tikrų tikriausias antrasis patiekalas. Varškės apkepas pietums ar vakarienei, geras pasirinkimas, nes nereikia ilgai gaišti laiko virtuvėje, paruošite vos per 15 minučių ir galėsite eiti atlikti kitus jums svarbius darbus, kol apkepas keps.  Varškės apkepas nuostalgiškas patiekalas pačia geriausia prasme, daug kam turbūt šis atsiminimas likęs dar nuo mokyklos laikų.

Pagrindinės skanaus varškės apkepo paslaptys, kurias Jums vertėtų žinoti, yra paprastos, bet labai svarbios:
• visų pirma, visuomet atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus visuomet išplakite iki labai standžių putų ir įmaišykite į tešlą, jau prieš pat dedant indą į orkaitę.
• antra, niekuomet nepagailėkite kelių minučių savo laiko ir pasistenkite varškę pertrinti iki visiškai vientisos konsistencijos.

Jei laikysitės šių taisyklių, varškės apkepas, negali nepavykti.

 

Varškės apkepui gaminti reikės:

  • ~500 gr liesos varškės,
  • 3 kiaušiniai,
  • cukraus pagal skonį,
  • 3 šaukštai manų kruopų,
  • skardinė  konservuotų kriaušių, galima naudoti persikus,
  • sviesto skardai ištepti.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo.

Varškę ištrinti su manais.

Po truputį supilti kiaušinius išplaktus ir atsargiai išmaišyti.

Pusę kriaušių susmulkinti ir sudėti į tešlą, gerai išmaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų.

Supilti visą masę į sviestu išteptą skardą ant viršaus sudėti likusias kriaušes ir paspausti truputį.

Dėti į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepti apie 45-50 min.

Skanaus!

5.0
BENDRAS REZULTATAS
Skonis
4 naudotojas balsai x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0