Pasaulyje daugiausiai kiaulienos suvalgo kiniečiai, nors kaip bebūtų mūsų tautiečiai kiauliena ir labai mėgsta. Kiniečiai jos suvalgo daugiau gal tik dėl to, kad kiniečiai buvo pirmieji žmonės, kurie prijaukino laukinį šerną ir gavo naminę kiaulę. Šiandien receptas, kurį, žinoma, galima padaryti kiaulieną pakeitus bet kokia kita mėsa. Nors receptas panašus į saldžiarūgščią kiaulieną, bet kartu ir kitoks Man skanesnis šis.
Pagaminti traškią kiaulieną kinietiškai mums reikės:[list_style_arrow]
- 400 gr. mėsos;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 3 v.š. miltų;
- 1 kiaušinis;
Padažui: - 3 skiltys česnako;
- 1 svogūnas;
- 1 saldžioji paprika;
- 4 v.š. vandens;
- 4 v.š. cukraus;
- 4 v.š. vyno acto;
- 4 v.š. sojos padažo. [/list_style_arrow]
Pastebėkit kaip lengva pasigaminti padažą
Supjaustom mėsą, sudedam į dubenėlį, kur supilam sojos padažą, gerai išplaktą kiaušinio baltymą (trynį uždėkite ant karštų ryžių), miltus.
Gerai išmaišome, galima kokį pusvalandį pamarinuoti, o galima ir ne. Kepam mėsą dalimis, kad gabaliukai nesuliptų.
Supjaustom česnaką, sogūną, papriką ir pakepam ant šlakelio aliejaus.
Supilam visus likusius ingridientus ir pakaitinam kol padažas pradės tirštėti. Jei norite tirščiau, įpilkite dar vieną šaukštą vandens sumaišytu su miltais. Bebaigiant padažą sudedam mėsą ir viską gerai išmaišome.
Valgome su ryžiais su kiaušiniu ir pagaliukais.
Ši porcija skirta dviems.
KOMENTARAI