Kaip vartoti Goji uogas

Kaip vartoti Goji uogas

Kaip skaniai užmarinuoti šašlyką
Kaip pagaminti kiaulieną kinietiškai
Kaip pasidaryti nebrangų užkandį
Kaip marinuoti grybus
Kaip paruošti krevetes

Goji, arba godži, uogų naudingosios savybės itin išgirtos, tačiau tikrai ne visi yra apie jas gardėja. Išmėginusieji dažnai trauko pečiais – skonis nėra ypatingas, tačiau jos labai sveikos. Kai kurie goji uogų pardavėjai šias uogas pristato kaip “supermaistą”. Ar tikrai šios uogos tokios naudingos tikriausiai įsitikinsite tik patys. Jeigu įtrauksite šias uogas į savo mitybą, atidžiai stebėkite savijautą – tuomet turėtumėte pastebėti, ar jos vertos “supermaisto” titulo.

Vakarų šalims godži uogos (dygliuotojo ožerškio uogos) – naujiena ir sensacija, Rytų šalims – tūkstantmečio patvirtinta vertybė. Dėl didelio antioksidantų, vitaminų ir amino rūgščių kiekio, esančio goji uogose, jos dar vadinamos „jaunystės eliksyru“ ir „Himalajų gyventojų ilgaamžiškumo paslaptimi“.

Tibetiečiai goji uogas vadina laimės uogomis, kurios pašalina liūdesį. Šios uogos – ne tik amžinos jaunystės eliksyras, tai ir prieinamas būdas pasiekti ilgaamžiškumo. Legenda byloja, kad Himalajų kalnuose gyvenantys vienuoliai sulaukia net 120-150 metų dėl to, jog kiekvieną dieną renka goji uogas. Moksliniai tyrimai tai patvirtina.

Vartoti šias uogas galima kaip razinas ar įprastas šviežias uogas: Įmaišykite į košę ar jogurtą Sumaišyk jas su riešutais ar kitais džiovintais vaisiais ir vartokite kaip užkandį

Galima pasidaryti iš šių uogų sultis ar arbatą. Beje, goji uogos puikiai tinka kepimui kartu su liesa kiauliena ar kalakutiena – šios uogos mėsai suteikia malonų saldumą. Be to, goji uogose esantis vitaminas C padeda pasisavinti mėsoje esančią geležį.

Goji uogose gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų.

Šios uogos siejamos su įvairiomis teigiamomis savybėmis sveikatai:

Pagerėjusia cukraus kiekio kraujyje kontrole

Svorio atsikratymu

Senėjimo procesų stabdymu

Vėžinių ląstelių vystymosi stabdymu

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: