Kaip paruošti gilių kavą

Kaip paruošti gilių kavą

Šiais laikais visko galima nusipirkti, net ir jau paruoštos gilių kavos galima įsigyti įvairiose parduotuvėse, tačiau kava iš pačių surinktų gilių vis

Kaip paruošti pasakiškai skanius mėsos kotletukus mažyliams
Kaip pagaminti Rizoto (daugiaryžis) su grybais
Kaip pagaminti kiaulieną kinietiškai
Kaip pagaminti traškią kiaulieną kinietiškai

Šiais laikais visko galima nusipirkti, net ir jau paruoštos gilių kavos galima įsigyti įvairiose parduotuvėse, tačiau kava iš pačių surinktų gilių visuomet bus skanesnė ir tuo labiau sveikesnė. O paruošti gilių kavą visai nesunku, šiandien pasidalinsime šiuo receptu.

 

Gilių Kavos ruošimo būdas ir vartojimas

Prisirinkę prinokusių, ligos ar kenkėjų nepažeistų (be skylučių) ąžuolo gilių be kepurėlių. Ką tik nukritę gilės gali būti žalios, rudos ar dalinai rudos. Šiek tiek palaikius jos visos paruduoja. Jei giles rinkote nuo žemės reiškia jos yra jau prinokusios kad ir kokios spalvos būtų. Toliau seka gana kruopštus kavos ruošimo procesas:

  • Aštriu peiliu perpjaudami giles, jas nulupkite
  • Pripilkite į puodą pieno ir jame virkite giles, kol jos suminkštėja
  • Išvirtas giles susmulkinkite. Labai patogu permalti mėsmale.
  • Susmulkintą masę paskleiskite plonu sluoksniu kepimo skardoje ir džiovinkite orkaitėje. Baigiant džiūti, padidinkite temperatūrą ir leiskite šiek tiek paskrusti.
  • Jei gabalėliai dar dideli, galite dar kartą sumalti kavamale (tik nesusmulkinti iki miltų).

Kava paruošta ir ją galime naudoti kaip ir paprastą pupelių kavą. Geriausias kavos gaminimo būdas – paruoštą gilių kavos mišinį sudėti į verdantį vandenį ir pavirti kelias minutes (vien užplikius verdančiu vandeniu gali būti nepakankmai stipri). Kai kurie žmonės mėgsta gerti natūralią, tačiau žymiai skaniau su pienu.

Gilių nauda mūsų organzimui:

  • Gilėse yra daug vitaminų: B12, B6, niacino, riboflavino, folatų ir tiaminų
  • Taip pat mineralinių medžiagų: geležies, kalcio, magnio, natrio, fosforo, vario ir cinko
  • Tai puikus augalinių baltymų šaltinis.
  • Gilės yra sudėtinių angliavandenių šaltinis;
  • Turi daug mažiau kalorijų, nei kiti riešutai
  • Gilės padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje

Liaudyje žinomos gilių gydomosios savybės:

  • Gilių ekstraktas gydo odos bėrimus, nudegimus ir negilias žaizdas
  • Padeda nuo viduriavimo
  • Gydo gerklės skausmą
  • Stabdo kraujavimą iš virškinamojo trakto
  • Giles patartina vartoti sergant mažakraujyste ar gausiai prakaituojant
  • Puikiai malšina dantų skausmą ir stiprina dantenas
  • Gilių tinktūra tinka kojų venoms gydyti

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: