Traškūs bulvių blyneliai su įdaru

Traškūs bulvių blyneliai su įdaru

Veganiškas užkandis – sumuštinis su avokadu ir pomidoru
Veganiškas tortas be cukraus ir glitimo
Japoniški baklažanai su miso padažu
Kaip pagaminti falafelius – Falafelių receptas
Cukinijų makaronai

Būna dienų, kai norisi tik bulvių ir nieko daugiau. Kaip lauke šalta, šiltas ir sotus maitas visada traukia ir tuo nereikia stebėtis. Žinoma, didžioji dalis tradicinių lietuviškų patiekalų neapsieina be bereikalingų riebalų, mėsos, pieno produktų ir t.t. Taigi, jei esate veganas, o galbūt tiesiog norite išbandyti receptą iš bulvių, kai galima valgyti tiek, kiek norisi, nesijaudinant dėl kūno formų – šis patiekalas kaip tik jums!

Traškūs bulvių blyneliai su įdaru – veganiški, be gliuteno ir riebalų!

Jums reikės (2 asmenims):

  • 8 vid. dydžio bulvių;
  • 1/2 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 6vnt pievagrybių;
  • 1 v.š. Ryžių miltų (dėl sukibimo, galima keisti ir kitais, jums tinkamais, arba išvis nedėti);
  • Šlakelis sojų pieno (galima keisti ir kitu augaliniu pienu);
  • Kepimo popierius kepimui;
  • Prieskoniai: druska, pipirai, krapai karis.

Paruošimas:

Nuskutam bulves ir užstatome virti pasūdytame vandenyje. Per tą laiką paruošime įdarą. Susmulkinam pusę svogūno, sutarkuojam vieną morką bei supjaustome kruopščiai nuplautus pievagrybius. Šiuos ingridientus dedame į keptuvę ant vidutinio dydžio ugnies. Riebalų kepimui tikrai nereikia, net jei jūsų keptuvė nėra padengta specialia nelipnia danga. Jei jaučiate, jog trūksta drėgmės, vis įpilkite šlakelį vandens, kad maistas neprisviltų. Įdėkite druskos, pipirų, krapų bei kario. Žinoma, visada galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, čia suklysti tiesiog neįmanoma! Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite kepti. Išjunkite kai morkos su pievagrybiais suminkštės.

Išvirtas bulves nukošiam ir sutrinam į košę. Išties praverstų šlakelis sojų pieno, kuris masę paverčia vientisesne. Kai masė pakankamai vėsi, kad galėtumėte formuoti blynus – pradėkite. Imkite masės formuokite blyno apačią, dėkite šaukštą įdaro ir vėl uždėkite bulvių. Labai panašu į žemaičių blynus. Juos dėkite ant kepimo popieriaus į skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje kol gražiai apskrus.

Valgykite vienus arba su šviežiomis salotomis (nuotraukoje lietuviška salota, ridikėliai, svogūnas ir veganiškas be gliuteno padažas salotoms).

Skanaus!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS:

Gaukite naujausius patarimus
į el. pašto dėžutę

Ačiū už Jūsų registraciją

Klaida