Veganiškas tortas be cukraus ir glitimo

Veganiškas tortas be cukraus ir glitimo

Jei domitės sveika mityba, greičiausiai jau pastebėjote, jog atrasti skanėstų, kurie nebūtų tokie nuodėmingi nėra paprasta. Na o ką daryti per šventes

Traškūs bulvių blyneliai su įdaru
Cukinijų makaronai
Japoniški baklažanai su miso padažu
Veganiškas užkandis – sumuštinis su avokadu ir pomidoru

Jei domitės sveika mityba, greičiausiai jau pastebėjote, jog atrasti skanėstų, kurie nebūtų tokie nuodėmingi nėra paprasta. Na o ką daryti per šventes, gimtadienius? Mes turime pasiūlymą – pasigaminkite veganišką tortą namuose, kurio galėsite valgyti kiek tik širdis geidžia! Tai puikus pasirinkimas veganams, o taip pat ir vaikams, kai norime pasiūlyti sveikesnę, tačiau laaabai skanią alternatyvą.

Taigi, Jums prireiks:

  • Virtuvinio kombaino! Deja, bet su blenderiu išsisukti čia nepavyks. Jei neturite šio prietaiso, pasiskolinkite;
  • 300g migdolų (galima pakeisti bet kokiais kitais jums patinkančiais riešutais, išskyrus anakardžius);
  • Pusės stiklinės kokoso drožlių (nebūtina);
  • 11 šviežių minkštų datulių;
  • 200g anakardžių;
  • 1 citrinos sulčių;
  • Klevų sirupo pagal skonį;
  • 1 skardinės kokosų pieno;
  • Sviestinio popieriaus.

Procesas:

Visų pirma užmerkite anakardžio riešutus. Geriausia nakčiai, iš bėdos tiks ir kelių valandų mirkymas. Kokoso pieną laikykite šaldytuve, jei pamiršote – prieš gaminimą trumpam įdėkite į kamerą.

Toliau imamės pagrindo. Virtuviniame kombaine smulkiname migdolus. Jie neturi virsti į mitus, todėl persistengti nereikia. Galite pulsuoti ir stebėti masę. Kai ji atrodys beveik tinkamo smulkumo, sudedame kokoso drožles ir datules. Jei datulės šviežios, nepamirštame išimti kauliukų. Jei džiovintos, prieš naudojimą jas taip pat reikėtų mirkyti per naktį. Datulių kiekį galite keisti pagal save, jei norite saldžiau – naudojate daugiau. Visą šią masę sukame kombaine, kol ji tampa lipni. Jei matote, jog visiškai nekimba, galite įpilti šlakelį vandens. Gautą masę dedame į formą, kurios dugnas išklotas sviestiniu popieriumi. Rankomis ją spauskite prie dugno, kad pasiskirstytų tolygiai ir atidėkite į šalį.

Kitas žingsnis – kremas. Nukoškite anakardžius ir sudėkite į kombainą. Taip pat sudėkite ir citrinos sultis, šiek tiek klevų sirupo ir kokoso pieno grietinėlę. Jei laikėte kokosų pieną šaldytuve, atidarius skardinę viršuje bus susiformavęs baltas riebus sluoksnis, kurį ir naudokite. Tai kas dugne – permatomas skystis lyg vanduo – jums nereikalingas. Vėliau jį galėsite panaudoti plakdami kokteilius. Taigi, viskas jau kombaine – plakite. Tai gali užtrukti, bet gauta masė turėtų būti kiek įmanoma panašesnė į kremą, t.y. be gumulėlių. Jei esate patenkinti rezultatu – kremą užpilkite ant anksčiau paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą nakčiai. Kitą dieną galite dekoruoti braškėmis, likusiais riešutais ar kuo tik sugalvosite. Tai tobulas tortas bet kokiai progai, na o tai, jog galite neskaičiuoti suvalgytų gabalėlių skaičiaus – didžiulis privalumas!

Skanaus!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: