Cukinijų makaronai

Cukinijų makaronai

Veganiškas tortas be cukraus ir glitimo
Veganiškas užkandis – sumuštinis su avokadu ir pomidoru
Japoniški baklažanai su miso padažu
Kaip pagaminti falafelius – Falafelių receptas
Traškūs bulvių blyneliai su įdaru

Šiais laikais ne maža dalis žmonių stengiasi vengti glitimo, miltinių patiekalų ir tokiu būdu pagerinti savo mitybos įpročius. Visgi, atsisakyti mums įprastų patiekalų, su kuriais užaugome, gana sudėtinga tad natūraliai imame ieškoti alternatyvų. Gera žinia ta, jog jų tikrai daug! Šiandien pasidalinsime cukinijų makaronų receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. Šiuo patiekalu susižavės tiek žaliavalgiai, tiek mėsaėdžiai, norintys paįvairinti savo racioną. Taigi, pradėkime!

Jums reikės (1 porcija):

  • Dvi nedidelės cukinijos;
  • 1/2 avokado;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • Nedidelė saujelė anakardžio riešutų;
  • 1/2 svogūno
  • 2 skiltelės česnako.
  • Žalumynai: svogūnų laiškai, krapai, galite improvizuoti ir naudoti tai, ką turite šaldytuve.
  • Prieskoniai: druska, pipirai

Jei pirmą kartą valgysite cukinijų makaronus ir nesate tikri dėl skonio, galite juos maišyti su įprastais spagečiais. Galima rinktis gluten free ar net ryžių makaronus, visi jie puikiai derės su cukinijomis.

Procesas:

  • Jei naudosite ir paprastus makaronus, pradėkite nuo jų ruošimo ir toliau sekite kitus nurodomus žingsnius.

Visų pirma reikės paruošti cukinijų makaronus. Tam galite naudoti specialius prietaisus, skustukus ar net virtuvės peilį. Žinoma, jei norėsite šį patiekalą gaminti dažniau, skustukas, kainuojantis kelis eurus prekybos centre, Jums tikrai pravers. Naudodami jį tiesiog skroskite per cukiniją kol pamatysite sėklas ir tuomet imkitės kitos pusės. Vidurinę dalį teks išmesti arba panaudoti kitiems patiekalams. Taip paruoškite abi cukinijas ir gautus makaronus apibarstykite druska. Palikite inde tam, kad išsiskirtų vanduo. Tuo metu ruošime padažą.

Į blenderi, smulkintuvą ar kitą virtuvės įrankį sudėkite: vieną skiltelę česnako, šiek tiek turimų žalumynų, pusę avokado, anakardžio riešutus ir šlakelį vandens (jo kiekis priklauso nuo to, kokio skystumo pado norėsite.). Taip pat įdėkite druskos ir pipirų. Viską susmulkinkite ir paragaukite. Jei ko nos trūksta – papildykite prieskoniais pagal savo nuožiūrą.

Užkaiskite keptuvę, pakepinsime pusę susmulkinto svogūno bei vieną česnako skiltelę. Kepame ant vandens, aliejus tikrai nereikalingas. Kai šie ingridientai apkeps ir suminkštės, į keptuvę sudedame cukinijų makaronus (ir kitus makaronus, jei juos naudosite). Tiesa, cukinijų makaronus reikia gerai nugręžti, pastebėsite, jog juose be galo daug vandens, o jo keptuvėje tikrai nereikia. Tad imkitės darbo ir gerai nusausinkite. Viską pamaišykite ir sušildykite ant nedidelės ugnies. Ilgai kepti tikrai nereikia, tik kad sušiltų. Dėkite padažą gerai išmaišykite kad pasiskirstytų ir skanaukite. Skonis tikrai tobulas, kurį turi išbandyti kiekvienas!

5.0
ĮVERTINIMAS
Skonis
5 user votes x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS:

Gaukite naujausius patarimus
į el. pašto dėžutę

Ačiū už Jūsų registraciją

Klaida