Kaip maitintis pagal delčios dietą

Kaip maitintis pagal delčios dietą

Kaip skaičiuoti kalorijas
Kaip maitintis pagal Japonišką Dietą
Kaip greitai numesti svorio
Kaip laikytis agurkų dietos
Kaip maitintis pagal grikių dietą

Jau nuo senų teigiama, jog mėnulio fazės turi milžinišką įtaką žmogaus organizmui, o lieknėjimui – taip pat. Liaudies išmintis teigia, jog būtent delčios metu, žmogaus organizmas itin lengvai prisitaiko prie naujų mitybos įpročių, nes šiuo periodu paspartėja medžiagų apykaita ir sumažėja apetitas. Taigi, jei svarstote, kaip atsikratyti nereikalingų kilogramų, siūlome pasikliauti liaudies išmintimi ir išbandyti delčios dietą.

Šios dietos rekomenduojama laikytis keturias dienas (dvi dienas prieš delčią ir dvi dienas jos metu).

 

 

Valgiaraštis (visas keturias dienas toks pats): [list_style_star]

  • 8 val. puodelis arbatos jei saldinate – nebent medumi);
  • 10 val. 2 išvirti kiaušiniai;
  • 12 val. puodelis juodos kavos arba juodos arbatos;
  • 14 val. 100 g virtos jautienos. Garnyras – virtos daržovės (jautiena gali būti pakeista veršiena ar žuvimi);
  • 16 val. 1 – 2 vidutinio dydžio obuoliai;
  • 18 val. 150 g liesos varškės;
  • 20 val. viena taurė raudono sauso vyno (arba puodelis arbatos/kavos).

[/list_style_star]

Nepaisant to, jog specialistai rekomenduoja šios dietos laikytis ne ilgiau kaip 4 dienas, siekiant maksimalių rezultatų, galima jos terminą pratęsti iki 7 dienų (ne ilgiau!). Laikantis šios dietos septynias dienas, dažniausiai kiekvienai dienai yra skiriamas skirtingas maisto produktas, kurį vienintelį galima valgyti. Visgi, yra žinomi keletas skirtingų valgiaraščių, taigi pateiksime tris iš jų.

kaip-maitintis-pagal-delcios-dieta2

 

Valgiaraštis (I variantas)

1 diena – 5 – 6 virti kiaušiniai;

2 diena – 3 pakeliai virtų ryžių;

3 diena – 500 g liesos varškės;

4 diena – 500 g virtos liesos mėsos (pvz. vištiena);

5 diena – virtos daržovės (iki 500g);

6 diena – 5 – 6 dideli obuoliai;

7 diena – mineralinis vanduo (negazuotas).

 

Valgiaraštis (II variantas)

1 diena – 6 virti kiaušiniai;

2 diena – 0,5 kg virtos veršienos arba jautienos;

3 diena – 0,5 kg liesos varškės;

4 diena – 1,5 stiklinės virtų ryžių;

5 diena – 0,5 kg morkų arba iki 0,5 kg obuolių;

6 diena – 7 su lupenomis virtos vidutinio dydžio bulvės;

7 diena – bet kuris iš ankstesnių dienų meniu.

 

Valgiaraštis (III variantas)

7 dienas kartoti tą patį valgiaraštį:

8 val. stiklinė vandens IR puodelis juodos kavos/arbatos;

10 val. 150 – 200 g virtų ryžių (galima pakeisti 2 virtais kiaušiniais);

12 val. puodelis arbatos;

14 val. 100 – 150 g daržovių (pagal jūsų pasirinkimą), 150 – 200 g virtos žuvies. Daržoves ir žuvį valgyti atskirai, pirma suvalgyti daržoves, po to – žuvį;

16 val. 2 obuoliai arba 2 bananai (vidutinio dydžio);

18 val. 150 g varškės arba 1 stiklinė kefyro;

20 val. 200 g balto sauso vyno.

 

Laikantis delčios dietos, per dieną privaloma suvartoti ne mažiau 2 litrų vandens! Po dietos, norint jog numestas svoris neataugtų, patariama riboti bulves, keptus patiekalus. Jais galima mėgautis saikingai.

Sėkmės!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0