...

Kaip pagaminti gerus macaroons namuose

Kaip pagaminti gerus macaroons namuose

Kaip pagaminti kiaulieną kinietiškai
Kaip pasigaminti žalia-valgiams tinkantį „tuną”
Kaip pagaminti traškią kiaulieną kinietiškai
Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Kaip pagaminti Rizoto (daugiaryžis) su grybais

Daugelis mano, kad pagaminti gerus prancūziškus macaroons namuose gana sudėtinga užduotis , tačiau viskas pavyks kuo puikiausiai, jei viską gaminsite grynai pagal taisykles. Viską gaminti reikia griežtai pagal receptą.  Ir šie gardus sausainukai Jums tikrai pavyks, be to jie labai patinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Mums reikės:
3 (100g) kiaušinių baltymų,
50g cukraus,
200g cukraus pudros,
110g plikytų migdolų, sveikų arba maltų.

Gaminimas:
1. Išplakite kiaušinių baltymus iki putų, palaipsniui suberkite cukrų, kol gausite blizgančią masę.
2. Į virtuvinį kombainą suberkite cukraus pudrą ir migdolus, pulse režimu pamalkite kelias sekundes jei naudojate maltus migdolus. Taip susmulkinsite cukraus pudros grumstelius ir sumaišysite ją su migdolais. Jeigu naudojate sveikus migdolus pulse režimu pamalkite minutę ar ilgiau.
3. Suberkite viską į baltymų masę ir kelis kartus masę greitai pasukite šluotele. Procesas neturi būti ilgesnis negu 50 pasukimų. Paimkite šaukštu nedidelį kiekį masės ir uždėkite ant lėkštės: jeigu paviršius savaime išsilygina, reiškia masė paruošta tinkamai. Jeigu lieka nedidelės viršūnėlės, masę dar truputį pamaišykite.
4. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį iš išspauskite nedidelius (apie 4 cm skersmens) „blynelius“ ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Leiskite valandą padžiūti, kad sutvirtėtų paviršius.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Kepkite „makaronus“ 10-13 minučių, priklausomai nuo dydžio. Leiskite pilnai atšalti prieš įdarant kremu.
6. Ant vieno morengo užspauskite kremo ir uždenkite kitu.

macaroons

Spalvotiems „makaronams“:


Atlikę 1 žingsnį, išplaktus baltymus padalinkite į tris dalis. Vieną dalį palikite be priedų, į antrą įberkite matcha miltelių, į trečią įpilkite šaukštelį maistinių raudonų dažų. Toliau darykite nuo 2 žingsnio kaip aprašyta tik su trejomis skirtingomis masėmis. Išspaudę masę be priedų, nedelsiant pabarstykite ją malta kava.
Puseles su matcha suklijuokite baltojo šokolado įdaru, paprastus – karameliniu šokolado įdaru, o raudonus su avietiniu baltojo šokolado įdaru.

Karamelinis šokolado įdaras


3/4 puodelio riebios grietinėlės,
1 puodelis puskarčio šokolado,
1/4 puodelio susmulkintų irisų.

Storasieniame puode, ant vidutinės ugnies užvirinkite grietinėlę. Nukelkite puodą nuo ugnies, suberkite šokoladą ir irisus. Leiskite 2 minutes pastovėti, tada maišykite kol pilnai susimaišys su grietinėle. Atvėsinkite, kad masė butų pakankamai tvirta ir galima būtų supilti į mažą konditerinį maišelį ir įdaryti morengus.

Avietinis baltojo šokolado įdaras


1 1/2 puodelio baltojo šokolado,
1/2 puodelio riebios grietinėlės,
1/3 puodelio geros kokybės aviečių džemo.

Pakaitinkite grietinėlę beveik įki virimo. Sudėkite šokoladą, džemą ir maišykite kol šokoladas ištirps ir masė taps vienalytė. Atvėsinkite, kad masė butų pakankamai tvirta ir galima būtų supilti į mažą konditerinį maišelį ir įdaryti morengus.

Baltojo šokolado įdaras
Viską darykite kaip avietiniam įdarui tik nedėkite džemo.

 

 

KOMENTARAI

WORDPRESS: 7
  • comment-avatar
    Johne917 Prieš 8 metai

    whoah this weblog is wonderful i love studying your posts. Stay up the great work! You know, many individuals are searching round for this info, you can aid them greatly. gbcbgfdadddd

  • comment-avatar
    Kepėja Prieš 7 metai

    Receptas pavyko, tačiau ,žmonės, atkreipkite dėmesį, cukraus pudros čia tikrai pet daug, makarūnsai gavosi per saldūs…

  • comment-avatar

    Migdolų miltus pradžioj persijoti. Išimti didesnius gabalėlius, juos permalti kavamale ar kt., jei dar malasi. Todėl prieš pirmą sijojimą reikia imti šiek tiek daugiau migdolų miltų, nei nurodyta recepte, o tiksliai pasisverti jau išsijotus. Cukraus pudrą, sumaišytą su migdolų miltais, reikia persijoti į skardą ir padžiovinti praviroje orkaitėje. Atvėsinti, tada vėl persijoti į dubenį. Kuo mažiau drėgmės produktuose, tuo daugiau šansų gaut gerą rezultatą. O jei ilgiau laikėte pudrą ir migdolų miltus spintelėje, yra galimybė, kad jie natūraliai prisitraukė drėgmės iš aplinkos.

  • comment-avatar

    Kokioje temperaturoje kepti?

  • comment-avatar

    sveiki man kepanr pradejo virsus skilineti kanetaip padariau

DISQUS: 0