Kaip gaminti lavašo suktinikus

Kaip gaminti lavašo suktinikus

Įsibėgėjus karštajam vasaros sezonui, ne viena šeimininkė ima vartyti įvairias receptų knygas. Niekam ne paslaptis, jog už lango plieskiant saulei, o

Kaip marinuoti agurkus
Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis
Kaip iškepti Kalėdinius meduolius
Kaip maitintis karštą vasaros dieną

Įsibėgėjus karštajam vasaros sezonui, ne viena šeimininkė ima vartyti įvairias receptų knygas. Niekam ne paslaptis, jog už lango plieskiant saulei, o temperatūrų stulpeliams pasiekus neregėtas aukštumas, valgyti nesinori, o jei norisi – nėra jėgų gaminti. Dažniausias vasarą gaminamas patiekalas – šaltibarščiai, kurie ne tik suteikia sotumo jausmą, tačiau taip pat atgaivina visą kūną. Visgi, vasara trunka ne savaitę ir ne dvi, tad tris mėnesius valgyti šaltibarščius greičiausiai neįmanoma. Taigi, kuo juos pakeisti? Šį kartą siūlome pasigaminti naminius suktinukus su vištiena arba kumpiu. Tai gali būti vakarienė šeimai ar užkandis kompanijai draugų. Bet kokiu atveju – nenusivilsite.

Jums prireiks:[list_style_star]

  • Lavašo;
  • Majonezo (rekomenduojama Helmanz);
  • Svogūnų;
  • Svogūnų laiškų;
  • Lietuviškos salotos;
  • Krapų;
  • Pomidorų;
  • Vištienos (arba lieso kumpio);
  • Fermentinio sūrio.

[/list_style_star]

[dropcap_green] 1 [/dropcap_green] Taigi, visų pirma ištieskite lavašą ant stalo ir ištepkite majonezu. Pastarojo nereikia daug, tik tiek, jog lengvai pasidengtų paviršius.

[dropcap_green] 2 [/dropcap_green] Ant paruošto pagrindo tolygiai pabarstykite susmulkintą svogūną, svogūnų laiškus ir krapus (galite pagardinti ir smulkintais juodaisiais pipirais).

[dropcap_green] 3 [/dropcap_green] Tuomet, supjaustykite salotas ir paskirstykite ant paviršiaus.

 

[dropcap_green] 4 [/dropcap_green] Plonai sujjaustytą pomidorą išdėliokite eilėmis taip, jog kiekviename kąsnyje būtų jaučiamas skonis.

[dropcap_green] 5 [/dropcap_green] Kitas žingsnis – įdaras. Galite naudoti kepintą su prieskoniais vištieną arba kumpį. Tai jūsų pasirinkimas. Pasirinktą produktą supjaustykite ir pabarstykite ant lavašo.

[dropcap_green] 6 [/dropcap_green] Galiausiai, ant viršaus patarkuokite fermentinio sūrio.

 

[dropcap_green] 7 [/dropcap_green] Šiuo metu jūsų lavašas yra beveik baigtas, jums tereikia jį suvynioti ir supjaustyti į gabalėlius. Žinoma, stenkitės jog pastarieji nebūtų per maži, priešingų atveju viskas gali išsibarstyti ir virsti paprasčiausiomis salotomis.

Skanaus!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0