Kaip pagaminti Cappuccino namie

Kaip pagaminti Cappuccino namie

Žiedinių kopūstų salotos
Kaip auginti ir panaudoti rozmariną
Kaip pasigaminti Lazaniją
Kaip pasigaminti vištieną su kuskusu
Cukinijų traškučiai

Kapučino (cappuccino) – itališka kava, ruošiama iš espresso kavos, karšto pieno ir pieno putos. Kapučinas nuo Caffe latte skiriasi tuo, kad jis gaminamas iš espresso su žymiai mažiau šviežio pieno kiekiu, negu Caffe latte, kurioje espresso pieno ir jo putų proporcija yra maždaug 150 ir 180 ml.  Kapučino tradiciškai patiekiamas porcelianiniuose puodeliuose, nes geriausiai išlaiko šilumą, skirtingai nuo stiklinių ar popierinių puodelių. Pieno puta kapučino viršuje gelbsti, nes ji tarsi izoliatorius išsaugo skysčio šilumą ir kava ilgiau išlieka karšta.

 

Kavai paruošti  mums reikės:[list_style_cube]

  • Saldintas sutirštintas pienas
  • Pienas
  • Kava
  • Cukrus
  • Cinamonas  [/list_style_cube]

 

Paruošimas

1.Išsiverdame kavos(geriausia tirpios,kad neliktų nuosėdų arba perkošiame paprastą kavą)

2.Į indą skirtą plakimui įpilame kuo riebesnio, šalto pieno(geriau plakasi),plakame blenderiu kol susidaro nemažai putų.

3.Dedame indą i mikrobangę ir šildome apie minutę,kol pieno putos vos ne bėga pro viršų(indelis turėtų būti aukštas)

4.Į stiklinę pilame maždaug 2/3 pieno putų,o tada atsargiai įpilame kavos(kavą galima sumaišyti su kondensuotu pienu,kad būtų saldesnė),ant viršaus pabarstome cinamono ir cukraus.

 

Video:

KOMENTARAI

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Labai skani gaunasi, ne tokia pati kaip kavinese, bet labai skani. Tikriausiai priklauso nuo kavos arabica rusies.

DISQUS: 0