Pagrindinis » kulinarija » Receptai » Kaip iškepti Kalėdinius meduolius

Kaip iškepti Kalėdinius meduolius

Kaip iškepti Kalėdinius meduolius

Dalinamės labai skaniu šventiniu Kalėdinių meduolių receptu. Meduoliai patiks ir mažiems ir dideliems, bus kieti tad tinka gaminti papuošimams ant eglutės.

 

 

 

 

 

 

Gaminimui reikės:

Tešlai:
200 g medaus
100 g sviesto
šaukštelis cinamono, maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, muskato riešuto, žvaigždėtųjų anyžių mišinio (vietoje šių prieskonių dėjau pirktinį mišinį (1 pak.) specialiai meduoliams)
2 kiaušiniai
100 g cukraus
500 g miltų
5 g kepimo miltelų
Glajui:
kiaušinio baltymas
150 g cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinų sulčių
Gaminimas (sausainių):
Puode pakaitinti medų ir sviestą, įberti prieskonių ir išmaišyti. Kiaušinius išsukti su cukrumi, supilti pakaitintą medų su sviestu, suberti kepimo miltelius ir išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Dėti 30 min. į šaldytuvą sustingti.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 milimetrų storio lakštą, išpjauti įvairių formų meduolius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos. Atvėsusius sausainius puošti glajumi. Kadangi neturėjau konditerinio švirkšto, vaistinėje nusipirkau paprastus – labai gerai pritaikomi konditerijoje :-).
Gaminimas (glajaus):
Kiaušinio baltymą išsukti su cukraus pudra ir citrinų sultimis.
Skanaus ir gerų Jums švenčių.


Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *