Kaip skaniai iškepti tikrą lietuvišką kugelį

Kaip skaniai iškepti tikrą lietuvišką kugelį

Kaip pasigaminti skanų gaivinantį gėrimą
Čili sriubos receptas
Kaip gaminti cepelinus
Žemaičių blynai
Kaip iškepti amerikietišką obuolių pyragą

Tarkuotu bulvių plokštainis arba kitaip dar vadinimas kugelis negali nepavykti. Kugelis yra vienas seniausių ir populiariausių ir mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, tad natūralu, jog kiekviena šeimininkė/mama ar močiutė turi savo kugelio receptą. O jų yra tikrai daug, tarkuotų bulvių kugelis gali būti kepamas su vištienos sparneliais, blauzdelėmis, grybais, faršu ar varške. Jį galima kepti orkaitėje, lauže ar kokliuje per naktį.  Šiandien pasidalinsime mums skaniausiu ir lengviausiai paruošiamu kugelio receptu.

 

Šiam kugelio receptui mums reikės: ( porcija dviems)

  • 7 vidutinių bulvių;
  • 1 didelė svogūno galva;
  • žiupsnio maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnio druskos;
  • žiupsnio kario;
  • žiupsnio džiovintų/smulkintų krapų;
  • 1 kiaušinio;
  • 200 ml pieno; ( gali būti augalinis, pvz sojų) .

    Taip pat skaitykite: Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Gaminimas:

Bulves nuskutame, svogūną nulupame ir kartu sutarkuotame – lengviausią tai padaryti kombaino pagalba.
Pieną užvirinkite ir juo nuplikykite bulves – tiesiog karštą pieną užpilkite ant tarkio ir išmaišykite.
Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos,pipirų ir prieskonius.
Supilkite visą masę į kepimo formą, aš naudoju stiklinę, tai lengvai plaunasi indaplovėje.
Kepkite apie valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Aišku, jei jūsų kepamas kugelis gaunasi plonas, užteks ir pusvalandžio, tačiau geriau mažesnė skarda ir storesnis kugelis, taip jis bus skanesnis!
Kugelį pateikite su grietinės, sviesto, šoninės bei svogūnų padažu.
Skanaus!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0