Kaip iškepti gardžius čeburėkus

Kaip iškepti gardžius čeburėkus

Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis
Avinžirniai ypač naudingas produktas
Kaip skaniai užmarinuoti šašlyką
Kaip iškepti amerikietišką obuolių pyragą
Kaip auginti ir panaudoti rozmariną

Senais „Rusų tarybiniais laikais”, greito maisto užkandinių nebuvo, tačiau tada visi smagiai valgydavo labai šaunu karštą patiekalą  – čebureką.  Šiuo metu Lietuvoje vėl pamažu atsiranda ir čeburekinės.  Nežiūrint tuo metu sklandžiusių anekdotų, kad užsisakius kelis čeburekus iš jų galima surinkti visą katiną, jie yra labai gardus ir greitai paruošiamas maistas.  Šiandien parodysime, kaip namuose paruošti gardžius čeburekus.

 

Viskas ko reikia greitam skanių čeburekų paruošimui (6 čeburekų gamyba trunka 1 val.), tai faršas ir tešla. Taigi – čeburekų gamyba:


1) Faršas čeburekams:
— kiauliena – 200 gr.,
— veršiena – 150 gr.,
— svogūnai – 2-3 nedidelės galvos,
— juodieji pipirai (skaniau šviežiai malti),
— raudonieji pipirai,
— Itališkos žolytės (tokie prieskoniai),
— druska.

ceburekai6

2) Čeburekų tešlos receptas:
— 1 kg. miltų, 1 kiaušinis ir 1-2 puodeliai vandens.

ceburekai2 ceburekai3 ceburekai4

Svogūnus, kad būtų minkštesni ir turėtų daugiau sunkos, geriau reikėtų iškart supjaustyti ir pasūdžius sudėti į puodą, kuriame bus ruošiamas faršas. Tada imami miltai ir mušamas kiaušinis. Tešla maišome šaukštu ir pamažu pilame vandenį.

ceburekai5

7

Kočėliuku gražiai jį iškočiojame iki 2,5-3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą gatavo faršo — plonu sluoksniu !

ceburekai8 Dabar kita ruošinio pusė užlenkiama ant viršaus, kraštai lengvai sulyginami pirštais. Nekeldami čebureko nuo stalo kočėliuku atsargiai pakočiojame jo kraštus.

Po to čeburekas peilių gražiai apipjaustomas. Svarbu kraštuose palikti kuo mažiau tešlos, bet taip, kad jie neatsiklijuotu (apie 5-7mm). Čia kraštus galima paspausti šakute – irgi gražiai gaunasi … ir čeburekas paruoštas – galima jį čirškinti, arba kuriam laikui pasidėti į šaldytuvą atsargai.

Toliau į švarią ir sausą keptuvę įpilama apie 1 cm. augalinio aliejaus (geriau šviežio nerafinuoto saulėgrąžų), statome ją ant didelės ugnies ir laukiama kol aliejus įkais.
Jei kas mėgsta kitokius aliejus, lai bando kas gausis – klasikiniame čebureke turi jaustis saulėgrąžų skonis.

ceburekai

Skanaus…

KOMENTARAI

WORDPRESS: 3