Galima drąsiai teigti, jog karšti sumuštiniai – visų laikų klasika. Vieniems jie primena vaikystę, kitiems nerūpestingus studijų laikus, tačiau visi jais mėgsta pasimėgauti savaitgalio rytą. Apie karštus sumuštinius galima kalbėti daug, ar jei sveika, ar ne per daug kaloringa? Visgi, niekam ne paslaptis, jog šis sentimentus keliantis patiekalas karts nuo karto aplanko mūsų pusryčių stalą. Taigi, jei jums įdomu, kaip pastaruosius pagardinti kiaušiniu ir mėgautis ypatingais pusryčiais, skaitykite toliau.
Jums prireiks (porcija skirta trims merginoms arba vienai porai):[list_style_star]
- 3 sumuštinių bandelės;
- 1 marinuotas agurkas;
- 150g. kumpio;
- 4 šaukštai majonezo;
- 1 a.š. garstyčių;
- 7 putpelių arba 3 paprasti kiaušiniai;
- Žiupsnio šviežių krapų;
[/list_style_star]
Visų pirma supjaustykite marinuota agurkėlį bei kumpį. Pjaustykite pagal savo skonį, kam patinka mažesni gabalėliai -smulkiau, kam didesni – stambiau.
Dabar imkitės padažo. Atskirame dubenėlyje sumaišykite garstyčias ir mojenezą.
Paruoškite bandeles. Perpjaukite jas per puse ir išskaptuokite vidų.
Bandelių vidų ištepkite padažu.
Į bandelių vidų sudėkite susmulkintą agurką ir kumpį. Viską tolygiai paskirstykite.
Ant bandelių viršaus įmuškite kiaušinius ir viską pašaukite į orkaitę 5-7 minutėm.
Galiausiai, ištrauktus iš orkaitės sumuštinius pabarstykite krapais ar kitomis žolelėmis. Skanaus!
KOMENTARAI