Šį „tuno“ receptą aptikau asmeniniame Rich Roll puslapyje. Šio žmogaus kitaip ir nepavadinsi kaip tik super herojumi. Jo gyvenimas ir asmeniniai pasiekimai be galo įkvepiantys. Šis augalais mintantis ultra atletas tikrai kad yra užkariavęs visų širdis Richis augalinę mitybą atrado perkopęs savo keturiasdešimtmetį, tuomet ir pradėjo intensyviai treniruotis ir dalyvauti nežmoniškų jėgų reikalaujančiuose maratonuose, o dar gerokai prieš visa tai didžiąją savo gyvenimo dalį jis buvo nepataisomas alkoholikas. Šio žmogaus gyvenimas tiesiog vertas kino juostos! Apie visa tai galima paskaityti nuostabioje knygoje, Amerikoje jau tapusioje bestseleriu – Rich Roll ‘Finding Ultra’, išverstoje ir į lietuvių kalbą ‘Ultra žmogus’.
190g stiklainiukui „tuno“ pasigaminti reikės:
- 75g graikinių riešutų (geriausia sausų, nemirkytų)
- 12vnt žalių alyvuogių be kauliukų
- 1 nori lapo arba jūržolių
- 2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių (autentiškam recepte jų nėra, čia mano patobulinimas)
- 1 smulkiai supjaustyto saliero stiebo
- Smulkiai supjaustytų salotų (sezono metu)
- Žiupsnio druskos
Gaminimas
Pirmiausia sumalame blenderiu sausus riešutus, tada sudedame alyvuoges ir suplėšytą nori lapą arba jūržoles ir dar kartą viską gerai sumalame, įmaišome smulkintą salierą ir prieskonius. Valgome kaip užtepėlę ant daržovių arba dedame gabaliukais į paruoštas salotas. Skonis šios užtepėles labai primena tikrą tuną. Beje, išbandžiau ir su mirkintais graikiškais riešutais bei išbrinkintu nori lapu, su sausais produktais gaunasi įtikinamesnis skonis. Tokią užtepėlę pravartu palaikyti per naktį šaldytuve, tuomet geriau atsiskleidžia visi skoniai.
KOMENTARAI