Pieno produktų vartojimas

Pieno produktų vartojimas

Braškės – sodinimas, auginimas ir nauda organizmui
Kaip pasigaminti GHEE (GHI) sviestą
Spirulina dumblių – nauda žmogaus organizmui
Kaip maitintis nėštumo metu
Pankolis – nauda žmogaus organizmui

Pienas tai puikus kalcio bei baltymų šaltinis, jis stiprina kaulus ir yra neatsiejama mūsų mitybos dalis nuo pat vaikystės – tokią žinutę dažnai transliuoja televizija bei rašo spauda, tai girdime iš tėvų ar savo senelių. Tačiau kodėl daugiausiai pieno suvartojančiose šalyse dažniausiai pasireiškia osteoporozės atvejai? Matant gresiančią epidemiją, mokslininkai pradėjo tyrinėti pieno ir jo produktų įtaką sveikatai.

Atlikinėjami pieno tyrimai parodo daug įdomių faktų. Pastaruoju metu vykdomi moksliniai tyrimai vis dažniau paneigia tvirtinimus apie pieno naudą žmogui. Mokslininkai sutaria, kad dar reikia daugiau tyrimų, tačiau ir jau atliktieji leidžia manyti, kad pienas gali sukelti įvairių ligų.

Naujausi tyrimai rodo, kad pienas pagreitina diabeto riziką, skatina senėjimą, o jame esančios maistinės medžiagos nėra tokios ypatingos, kad jų negautume iš kitur. Įrodytas tik vienas teigiamas pieno poveikis: jis iš tiesų apsaugo vaikus nuo kaulų lūžių.
Tad kol kas vieningo atsakymo dėl pieno žalos ir naudos nėra. Pieno tyrimai vyksta toliau kas diena ir rezultatus dar pamatysime.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0