Koks gi būtų smagiausių švenčių stalas be paukščio – šiuo atveju be anties, gerai išmarinuotos ir įdarytos su skaniausiu garnyru šale? Jau nuo senų senovės vienas svarbiausių kalėdinių patiekalų buvo obuoliais įdaryta kepta antis. Kiti populiarūs kalėdiniai paukščiai – kalakutai, žąsys ir vištos. Šiandien pateiksime mūsų mėgstamą keptos anties receptą. Rinkitės 2–3 kg antį, tokios yra dar jaunos ir skanios. Antis turi būti lygi ir blizganti.
Keptai ančiai gaminti reikės:
- 1 anties (~2 kg),
- šaukšto balzaminio vynuogių acto,
- šaukšto medaus,
- šaukšto citrinos sulčių,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- druskos,
- šviežiai maltų pipirų,
- 5-6 obuolių.
Gaminimas
Likus kepti 15-20 min. antį atidenkite. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilkite jį – galėsite panaudoti daržovėms kepti. Sudėkite prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos, cidonijos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažinkite iki 180 laipsnių ir pabaikite kepti. Uždengti nebereikia.
Patarimai:
-
Jei antį kepsite ne kepimo rankovėje, kepantį paukštį kas pusvalandį pašlakstykite išvarvėjusiais riebalais.
-
Dėkite antį į skardą krūtinėle aukštyn ir kepkite priklausomai nuo dydžio (1–2,5 valandos).
-
Išimkite iš skardos, perkelkite ant grotelių virš kriauklės arba popieriaus, kad sugertų riebalų lašus.
-
Prieš pjaustydami leiskite ančiai „pailsėti“ apie 15 minučių.
KOMENTARAI