Jei dar niekada gyvenime neteko virti uogienių ir tai matėt darant tik savo močiutes ar mamas, tai šis straipsnis bus skirtas kaip tik Jums. Jame šiandien bandysime aptarti visus svarbiausius niuansus kaip išvirti tikrai skanią uogienę.
Vasara pats tas metas galvoti apie uogienes ir gėrybių kaupimą darganotiems rudens ir žiemos orams. Peršalus visada malonu pasimėgauti ne tik arbata su medumi, bet ir arbata su namine uogiene, kuri be kitko yra ir sveika ir turi daug naudingų elementu mūsų organizmui.
Uogienei virti reikės tik kelių dalykų, tai savaime suprantama cukraus, uogų, puodo, šaukšto maišyti ( geriausia medinio), bei žinoma stiklinių indeliu ( optimaliausia turėti nedidelius iki pusės litro užsukamus stiklinius indelius), taip uogienę galėsite vartoti nedideliais kiekiais.
Taigi kibkime prie darbų, pradėsime nuo aviečių uogienės virimo.
Aviečių uogienei išvirti mums reikės:
- 1 kg. aviečių
- ~0,75 kg. cukraus
- nedidelės citrinos sulčių
Uogas nuplaukite ir nuvalykite. Nuvalytas uogas sudėkite į puodą, kuriame virsite uogienę, užpilkite cukrumi ir palikite kelioms valandoms, kad atsirastų sulčių.
Tuomet uogas užvirinkite, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir virkite apie 20 minučių,vis nugrėbiant atsirandančias putas, nepamirškite vis pamaišykite, kol uogienė bus norimos konsistencijos (atminkite, kad atvėsus ji šiek tiek sutirštės!).
Uogienę išpilstykite į iškaitintus stiklainius (Stiklainius galime kaitinti orkaitėje, arba galima pripilti verdančio vandens ir palikti kelioms minutėms), sandariai užsukite ir palikite, kad atvėstų.
Ant stiklainių užrašykite data ir uogienės pavadinimą 🙂
Braškių uogienei išvirti mums reikės:
- 1 kg braškių;
- 0,9 kg cukraus.
Pati skaniausia uogienė pavyksta iš nedidelių braškių, jos būna pačios saldžiausios, gražiai išverda nepjaustytos ir atrodo tiesiog nuostabiai. Uogas nuplaukite ir nuvalykite. Nuvalytas uogas sudėkite į puodą, kuriame virsite uogienę, užpilkite cukrumi ir palikite kelioms valandoms, kad atsirastų sulčių.
Tuomet uogas užvirinkite ir virkite apie 15-20 minučių ( jei norite kad labiau suvirtu, galite virti ir ilgiau), vis nugrėbiant atsirandančias putas, nepamirškite vis pamaišykite, kol uogienė bus norimos konsistencijos (atminkite, kad atvėsus ji šiek tiek sutirštės!).
Uogienę išpilstykite į iškaitintus stiklainius (Stiklainius galime kaitinti orkaitėje, arba galima pripilti verdančio vandens ir palikti kelioms minutėms), sandariai užsukite ir palikite, kad atvėstų.
Ant stiklainių užrašykite data ir uogienės pavadinimą 🙂
Skanaus!
KOMENTARAI