Ne paslaptis, kad granato vaisių valgyti nėra patogu. Todėl ant stalo jis dedamas gana retai.Bet jei patiektumėte jį ne visą, o jau išdarinėtą atskirais grūdeliais – galėtumėte suteikti naujų atspalvių savo įprastiems patiekalams. Granato grūdelių galima berti ant pusryčių košės, į vaisių sultis, arbatą. Juodajai arbatai granatai suteikia ypač išraiškingų skonio niuansų. Puikiais deriniais laikomi granato ir braškių arba granato ir mango duetai. Granato grūdelių galima berti ir į daugelį sriubų, salotų, jais puošiami desertai ir tortai.
Granatai yra vienas iš seniausių kultūrinių augalų, jau nuo seno yra įrodyta jų nauda mūsų sveikatai. Jų sultys dar vadinamos antruoju mūsų krauju. Tai puikus vitaminų ir mikroelementų šaltinis pavasariais, kuomet po žiemos organizmui gerokai trūksta aktyviųjų medžiagų.
Tačiau jie turi vieną didelę problemą – juos taip sunku nulupti, kad dažnai vietoj šių vaisių renkamės kur kas lengviau įveikiamą patiekalą. Tačiau nėra problemos, kurios nebūtų galima išspręsti – vienas iš lengvų granato vaisiaus „išdarinėjimo“ būdų aiškinamas tolesniame video intarpe.
Tiesa, šiek tiek blaško video autoriaus emocionalumas, tačiau tai ištvėrus galima sužinoti paprastą ir efektyvų granato darinėjimo metodą:
KOMENTARAI