Kaip pasigaminti šaltibarščius

Kaip pasigaminti šaltibarščius

Kaip pasigaminti sluoksniuotus ledus
Kaip gaminti sushi
Cukinijų traškučiai
Kaip iškepti skanų omletą
Kaip iškepti gardžius čeburėkus

Kai karšta vasaros popiete norisi kažką suvalgyti visada pagalvoju apie šaltibarščius.  Kai ne tik pavalgai, bet ir atsigaivini. Plius juos pasigaminti labai lengva ir užtrunka ne daug laiko, o tai labai svarbu tvankią vasaros popietę, kai prie viryklės stovėti ir kažką gaminti norisi mažiausiai. Viskas ko reikia tai išvirti kelis kiaušinius ir bulves. O po to jau belieka skanauti 🙂

 

 

Gaminimui reikės:[list_style_star]

  •  1 litro kefyro 7% riebumo
  • puslitriuko marinuotų obuolių sultyse burokėlių (svarbiausia, kad būtų neacte)
  • 3 – 4 vid. dydžio šviežių agurkų
  • gniūžtės svogūno laiškų
  • krapų
  • kelių kietai virtų kiaušinių.

  [/list_style_star]

[comment_box] Paprastai šaltibarščiai valgomi tik vasarą, nes yra gaivinantys, bet paskutiniu metu plinta mada juos valgyti ištisus metus. [/comment_box]

GAMINIMAS:

Į didelį dubenį supilame kefyrą, burokėlius, smulkiai sukapotus svogūnų laiškus ir krapus, kiaušinius supjaustytus kubeliais, sutarkuotus burokine tarka agurkus, įberiame žiupsnelį druskos ir viską išmaišome. Jei matome, kad šaltibarščiai per tiršti, įpilame dar kefyro ir išmaišome. Svarbu nepilti pieno ar vandens, nes tada šalti-barščiai praranda savo tikrąjį skonį.

Patiekti su karštomis virtomis arba keptomis bulvėmis.

 

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0