Šiam obuolių pyragui reikės:
~300 g margarino,
miltų tiek, kad tešla būtų kaip šiek tiek sukietėjęs statybinis glaistas,
4 arbatinių šaukštelių cukraus,
4 obuolių,
cukraus ir cinamono – pagal skonį.
Taip pat skaitykite: Močiutės obuolių pyragas
Margariną sumaišyti su miltais ir į tešlą įberti 4 šaukštelius cukraus. Viską išminkyti. Tešlą pakloti pasirinktoje kepimo formoje, prieš tai jos dugną ištepus margarino liekanomis jo pakuotėje. Tuomet ant viršaus sužerti gabalais supjaustytus (apie 3–4 cm ilgio) obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu (pagal skonį). Kepti 15-20 min. 225 laipsnių karščio orkaitėje.
Karštą šį pyragą tinka valgyti, paskaninus jį ledais. Tačiau tikrasis šio pyrago skonis atsiskleis antrą ar net trečią dieną po kepimo, laikant jį kambario temperatūroje.
Skanaus.
KOMENTARAI