Artėja Kalėdos, gražiausias metų laikas. Šia smagia proga, papasakosime kaip yra ruošiamas aromatingas karštas vynas namuose. Receptas ir paruošimas tikrai labai lengvas ir jį tikrai gali pasigaminti visi norintys ( aišku n-18).
Karštas vynas yra tam tikra punšo rūšis (angl. mulled wine, vok. Glühwein) – t.y. vandens, alkoholio, cukraus ir prieskonių mišinys.
Gaminimui mums reikės:
- raudonojo vyno
- apelsino
- prieskonių
- puodelių.
- Pirmiausia į prikaistuvį su vandeniu beriame gvazdikėlius, muskato riešutą, cinamono lazdelę – kaitiname iki užvirs, tuomet nuimame nuo kaitros ir leidžiame pastovėti 10-12 minučių.
- Supilame į prikaistuvį vyną (šiuo atveju naudosime sausą raudonąjį stalo vyną), pašildome. Pagardiname apelsino skiltelėmis, pasaldiname cukrumi. Kad prieskoniai labiau atsiskleistų galime viralą laikyti ant silpos kaitros ir 10-20 min., tačiau viralo temperatūra neturi pasiekti 70 °C ir aukštesnės temperatūros – antraip sugadinsime karšto vyno skonį.
- Supilstome šiltą gėrimą į puodelius ir mėgaujamės atsakingai!
KOMENTARAI