Kaip iškepti labai skanų šokoladinį pyragą

Kaip iškepti labai skanų šokoladinį pyragą

Saldžioji bulvė – auginimas, maistinės savybės – receptai
Naminiai Kijevo kotletai su žalumynais
Kaip skaniai išvirti grikius
Kaip marinuoti grybus
Čenakai su kiauliena

Šokoladinis pyragas  vienas geriausių gyvenimų malonumų smaližiams.  O dar ypač jei lengvai paruošiamas ir tam nereikia daug laiko, tada juo galima mėgautis ypač dažnai…

 

 

 

 

 


Šokoladiniams biskvitams reikės:
[list_style_star]
1 puodelio (250 ml) verdančio vandens
100 g kakavos miltelių
250 g rudojo cukraus (geriausia – nerafinuoto melasos cukraus)
270 g miltų
1 arbatinio šaukštelio sodos
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 stiklinės (250 ml) augalinio aliejaus
2 didelių kiaušinių
2 kiaušinių trynių
130 g grietinės[/list_style_star]

Kremui reikės:[list_style_star]

180 g pieniško šokolado
50 g juodojo šokolado
160 g cukraus pudros
125 g kambario temperatūros sviesto
1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
100 ml grietinėlės plakamosios (35 proc. rieb.)[/list_style_star]

Biskvitus kepsime taip:

Groteles įdėkite į orkaitės vidurį. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 C temperatūrą. Dviejų 22 cm skersmens (apvalių) kepimo formų nuimamais kraštais dugnus išklojame kepimo popieriumi, o jų šonus ištepame sviestu. Kepimo formas atidėkite į šalį, kol prireiks.
Kartu sumaišykite verdantį vandenį, kakavą ir cukrų.
Kartu sumaišykite miltus ir druską.
Kartu sumaišykite grietinę ir sodą, po to įmaišykite aliejų ir kiaušinius bei trynius. Sumaišykite kartu kakavos sirupą ir grietinės, aliejaus ir kiaušinių masę.
Supilkite skystą masę į sausą mišinį ir išmaišykite (apie vieną minutę).
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir supilkite į paruoštas kepimo formas. Kepkite apie 30 minučių.

Leiskite biskvitams visiškai atvėsti: pirmiausia vėsinkite 20-30 minučių skardose, po to atsargiai išimkite ir atvėsinkite ant grotelių ar lėkštėje. Kremu tepkite tik visiškai atvėsusius biskvitus.

CIMG9395

Kremą gaminsime taip:
Pirmiausia išlydykite šokoladą virš garų vonelės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Išsukite iki purios masės sviestą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą. Išsuktą sviestą įmaišykite į šokolado masę. Truputį pašildykite grietinėlę, įmaišykite į šokolado ir sviesto masę ir mikseriu plakite 3 minutes, kol kremas šiek tiek sutirštės. Jei mėgstate kremą, galite gaminti iš dvigubos normos.
CIMG9430

Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite 1/3 paruošto kremo. Dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite, viršų ir šonus tolygiai aptepkite likusiu kremu. Apibarstykite, jei norite balto ir pieniško šokolado drožlėmis bei aplaistykite išlydytu baltuoju šokoladu.
Skaniausia valgyti tą pačią dieną, praėjus apie 3-4 val. nuo sutepimo.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 2