Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis

Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis

Kaip pagaminti skaldytų žirnių sriubą
Čili sriubos receptas
Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir šilauogėmis
Kaip pagaminti Sūrio spurgytes su jalapenu
Kaip gaminti naminius Rafaelo

Minkšta, sultinga, skaniai apskrudusi  – kitaip tariant labai skani vištiena su orkaitėje keptomis bulvytėmis. Kaip ją skaniai iškepti šį kartą ir papasakosime.

 

 

 

Mums reikes:

8 -10 vnt. vištos blauzdelių
2 arb. š. druskos
5-10 skiltelių trinto česnako
3 valg. š. alyvuogių aliejaus

Kario, juodūjų pipirų, paprikos miltelių, kmynų pagal skonį.

10 bulvių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus

druskos, majonezo.

Salotoms:
3 didelės morkos

5 česnako skiltelės
druska, pipirai
majonezas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros.
2. Pasiruoškite prieskonių mišinį marinavimui: sutrinkite česnakus, sumaišykite juos su druska, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
3. Pasiruoštu mišiniu įtrinkite vištos blauzdeles. Sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje bent 30 minučių.
4. Tuo metu paruoškite bulves. Nuskuskite, įtrinkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite prieskoniais, ištrynkite majonezu.
5. Sudėkite į kepimo indą vištos blauzdeles ir bulvių skilteles.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 minučių, kol kulšelės gražiai apskrus ir vištiena bus iškepusi, o bulvės – minkštos.
7.Paruoškite salotas.
8. Karštas blauzdeles patiekite su bulvių skiltelėmis ir salotomis.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 1
  • komentaras-avataras
    Svajūnas Prieš 4 metai

    Kam tą orkaitę kaitinti ir po to laukti 30 min marinavimosi? Ar negalima kaitinimisi įrašyti tarp 3 ir 4 punkto? Pavyzdys kaip receptą rašo tešlagalviai.