Minkšta, sultinga, skaniai apskrudusi – kitaip tariant labai skani vištiena su orkaitėje keptomis bulvytėmis. Kaip ją skaniai iškepti šį kartą ir papasakosime.
Mums reikes:
8 -10 vnt. vištos blauzdelių
2 arb. š. druskos
5-10 skiltelių trinto česnako
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
Kario, juodūjų pipirų, paprikos miltelių, kmynų pagal skonį.
10 bulvių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, majonezo.
Salotoms:
3 didelės morkos
5 česnako skiltelės
druska, pipirai
majonezas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros.
2. Pasiruoškite prieskonių mišinį marinavimui: sutrinkite česnakus, sumaišykite juos su druska, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
3. Pasiruoštu mišiniu įtrinkite vištos blauzdeles. Sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje bent 30 minučių.
4. Tuo metu paruoškite bulves. Nuskuskite, įtrinkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite prieskoniais, ištrynkite majonezu.
5. Sudėkite į kepimo indą vištos blauzdeles ir bulvių skilteles.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 minučių, kol kulšelės gražiai apskrus ir vištiena bus iškepusi, o bulvės – minkštos.
7.Paruoškite salotas.
8. Karštas blauzdeles patiekite su bulvių skiltelėmis ir salotomis.
KOMENTARAI
Kam tą orkaitę kaitinti ir po to laukti 30 min marinavimosi? Ar negalima kaitinimisi įrašyti tarp 3 ir 4 punkto? Pavyzdys kaip receptą rašo tešlagalviai.