Ką valgyti, kai įprasti patiekalai jau pabodo?

Ką valgyti, kai įprasti patiekalai jau pabodo?

Avinžirniai ypač naudingas produktas
Bolivinė balanda

Kasdienė mityba dažnai tampa rutina: tie patys pusryčiai, įprasti pietūs, pažįstami vakarienės patiekalai. Ilgainiui net mėgstamiausi patiekalai ima nebedžiuginti, o maisto pasirinkimas tampa vis sunkesnis. Tokiais momentais dažnai kyla klausimas – ką čia suvalgius, kad būtų ir skanu, ir kitaip nei visada? Laimei, yra keli paprasti būdai įnešti daugiau įvairovės ir atrasti naujų skonių, net jei atrodo, kad visi įprasti sprendimai jau „atsibodę“.

Išbandykite naują skonį be didelių pastangų

Jeigu įprastų patiekalų idėjos visiškai išsekusios, geriausias sprendimas – išbandyti kažką naujo, nepersistengiant su gaminimu. Vienas lengviausių būdų tai padaryti yra paieškoti įdomesnių skonių tarp jau paruoštų patiekalų. Pavyzdžiui, peržvelgus Panevėžio arba kito miesto noriupicos.lt meniu galima rasti skanių patiekalų, kurie gali padėti išlipti iš maisto rutinos. Tai patogus sprendimas tada, kai nenorite stovėti virtuvėje, tačiau vis tiek norisi kažko skanesnio ir kitokio nei įprasta. Tokie nedideli pokyčiai mityboje leidžia atgauti susidomėjimą maistu ir atrasti naujų favoričių.

 

Pasirinkite teminę dieną – mažas pokytis, didelis efektas

Kai viskas atrodo pabodę, teminiai maisto sprendimai gali tapti tikru išsigelbėjimu. „Itališka diena“, „mexican style“, „azijietiškas vakaras“, „namų komforto maistas“ – toks paprastas įvardintas pasirinkimas padeda sutelkti dėmesį į naujus skonius. Tema tarsi nustato rėmus, bet kartu suteikia laisvę rinktis įdomesnius patiekalus.

 

Atraskite naujus skonius

Viena geriausių strategijų, kai viskas pabosta, yra rinktis patiekalus, kurie lengvai prisitaiko. Tai gali būti dubenėliai (bowl), tortilijos, makaronai ar net orkaitėje kepami deriniai. Tokie patiekalai leidžia lengvai keisti padažus, baltymus ar daržoves ir taip sukurti vis naujus skonius. Tarkime, tą patį pagrindą galite panaudoti kelioms skirtingoms vakarienėms – vieną dieną lengvesnei, kitą dieną sotesnei. Tokia lanksti sistema leidžia ne tik išvengti rutinos, bet ir sutaupyti laiko bei maisto produktų. Ji itin patinka žmonėms, kurie mėgsta valgyti skaniai, bet neturi noro kasdien sukti galvos, ką dar naujo pasigaminti.

Kartais rutinos jausmas mityboje yra ženklas, kad reikia šiek tiek kūrybiškumo, bet ne didelių pastangų. Maži pokyčiai – naujas skonis, kitokia tema ar lengvai transformuojamas patiekalas – gali sugrąžinti malonumą valgyti ir įnešti daugiau džiaugsmo į kasdienybę. O galbūt būtent toks nedidelis eksperimentas taps jūsų nauja mėgstama tradicija.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0