Jei esate bandę namuose kepti picą, greičiausiai žinote, jog didžiausia problema – picos padas. Ką ir kaip dėti ant viršaus visiems lyg ir aišku, tačiau kepant padą, rodos, niekada nepavyksta taip, kaip picerijoje. Taigi, jei norite sužinoti, kaip iškepti picos padą – skaitykite toliau.
Jums prireiks: [list_style_star]
- 300 ml šilto vandens;
- 30-50 ml aliejaus;
- 2 a.š. cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 25 g mielių;
- ~500 g miltų, skirtų picai (specialūs), arba įprastinių miltų + 1 a.š. miltų glitimą gerinančio priedo.
[/list_style_star]
Į šiltą vandenį suberkite cukrų, druską ir aliejų. Tada įberkite šiek tiek miltų, kad gautųsi skysta putra. Patikrinti, jog ji nebūtų karšta ir pradėkite į ją trupinti mieles. Po to viską palikite maždaug pusvalandžiui, kad mielės išsileistų ir putra šiek tiek suburbuliuotų. Pasiekus reikiamą rezultatą, berkite daugiau miltų. Jei nusprendėte naudoti glitimą gerinantį priedą – jį įmaišykite į miltus prieš jų naudojimą. Žinoma, iš anksto negalima nustatyti, kiek tiksliai miltų reikės, tačiau užtenka, jog priedas būtų sumaišytas su didžiąja miltų dalimi, kuri supilama pradžioje. Pradžioje tešlą maišykite šaukštu ar mentele, vėliau pradėkite minkyti rankomis. Miltų reikia tiek, kad tešla taptų minkšta ir gana lengvai minkoma. Suminkytą tešlos rutulį apibarstykite miltais ir palikite uždengtame dubenyje valandai ar ilgiau – tai priklauso nuo patalpos šilumos. Jei patalpoje labai vėsu, galima įdėti į orkaitę su įjungta šviesa.
Kai tešlos apimtis padidėja maždaug dvigubai, išverskite ją ant miltuoto paviršiaus ir gerai išminkykite. Padalykite porcijomis – galite kepti keletą mažų apskritų picų arba ištiesti tešlą per visą skardą ir kepti vieną didelę picą. Pagal nurodytus produktų kiekius turėtų išeiti dvi vidutinio dydžio picos. Galiausiai, griebkitės kočėlo (išradingesnės moterys gali naudoti ir vyno butelį) ir ruoškite picos padus. Juos kelkite 220° C temperatūroje, stebėdami kol sūris išsileis ir ims apkepti. Tai turėtų trukti apie 15 minučių.
Skanaus!
KOMENTARAI