Kaip valyti medinę pjaustymo lentelę

Kaip valyti medinę pjaustymo lentelę

5 būdai, kaip perdirbti senas užuolaidas
Kaip išsirinkti šaldytuvą didelei šeimai
Cinamonas – jo vartojimas ir nauda žmogaus organizmui
Kaip sumažinti randą
Kaip atskirti originalius kvepalus nuo klastočių
Medinės pjaustymo lentelės labiausiai mėgstamas virtuvės atributas, turbūt ją turi kiekviena šeimininkė savo virtuvėje.  Tačiau, ar žinote, kaip teisingai valyti medines lenteles, kad jos ilgiau tarnautų, gerai atrodytų ir nekeltų ligų pavojaus?  Medinės pjaustymo lenteles naudojame pjaustyti daugeliui įvairių skonių ir mikrobiologinės terpės produktų (šviežia mėsa, daržovės, vaisiai, grūdų produktai, žuvis ir t.t.), svarbu žinoti, kaip jas tinkamai prižiūrėti.

 

Taigi, jeigu medinė lentelė sugėrė šiandien pjaustyto svogūno aromatą arba tiesiog profilaktiškai norime panaikinti kvapus ir dezinfekuoti medinę lentelę:

#1. Šiek tiek sudrėkinmime ją šiltu vandeniu;

#2. Pabarstykime druska ir įtrinkime ją citrinos pusele;

#3. Po 5 min. nuplaukime karštu (ne verdančiu) vandeniu;

#4. Galime pakartoti procedūrą;

#5. Palikime džiūti tiesioginiuose saulės spinduliuose (tačiau lentelė neturi būti permirkusi vandenyje, nes staigiai džiūdama ji gali išsiriesti). Kad medinė lentelė dar ir dailiai, ilgaamžiškai atrodytų, prieš tai galime įtrinti kokosų aliejumi (kuris turi antibakterinių savybių). Tinka tik toks aliejus, kuris ilgainiui neapkarsta/nesugenda (žemės, migdolų ar kokosų aliejus).

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0