Kaip skaniai iškepti antį – Kepta antis orkaitėje

Kaip skaniai iškepti antį – Kepta antis orkaitėje

Kaip marinuoti grybus
Nekeptas maskarponės sūrio tortas
Skaniausi – čirviniai blynai
Marmurinio šokolado tortas
Varškės apkepas

Koks gi būtų smagiausių švenčių stalas be paukščio – šiuo atveju be anties, gerai išmarinuotos ir  įdarytos su skaniausiu  garnyru šale? Jau nuo senų senovės vienas svarbiausių kalėdinių patiekalų buvo obuoliais įdaryta kepta antis. Kiti populiarūs kalėdiniai paukščiai – kalakutai, žąsys ir vištos. Šiandien pateiksime mūsų mėgstamą keptos anties receptą.  Rinkitės 2–3 kg antį, tokios yra dar jaunos ir skanios.  Antis turi būti lygi ir blizganti.

Keptai ančiai gaminti reikės:

  • 1 anties (~2 kg),
  • šaukšto balzaminio vynuogių acto,
  • šaukšto medaus,
  • šaukšto citrinos sulčių,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • 5-6 obuolių.

Gaminimas

Kambario temperatūros antį nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite tiek išorę, tiek vidų, įtrinkite druska ir pipirais. Padėkite antį 2-3 val. į šaldytuvą.
Medų ir aliejų maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies. Nukelkite nuo viryklės, įmaišykite balzaminį actą, citrinos sultis. Prieš įkimšdami obuolius, šiuo mišiniu įtrinkite anties vidų. Šlauneles suriškite.
Padėkite antį krūtinėle į apačią į kepimo indą, įpilkite truputį (apie 100 ml) vandens. Šepetėliu aptepkite visą antį pasiruoštu mišiniu. Uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 2-2,5 val. nelygu anties dydis ir amžius. 4-5 kartus ją ištraukite iš orkaitės, atidenkite ir aptepkite pasigamintu medaus mišiniu, kol jis baigsis. Keletą kartų antį apliekite kepimo inde susidariusiu skysčiu. Kepimo viduryje antį apverskite krūtinėle į viršų (kepamas paukštis apverčiamas, kad sultys mėsoje pasiskirstytų tolygiai.)

Likus kepti 15-20 min. antį atidenkite. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilkite jį – galėsite panaudoti daržovėms kepti. Sudėkite prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos, cidonijos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažinkite iki 180 laipsnių ir pabaikite kepti. Uždengti nebereikia.

Patarimai:

  • Jei antį kepsite ne kepimo rankovėje, kepantį paukštį kas pusvalandį pašlakstykite išvarvėjusiais riebalais.

  • Dėkite antį į skardą krūtinėle aukštyn ir kepkite priklausomai nuo dydžio (12,5 valandos).

  • Išimkite iš skardos, perkelkite ant grotelių virš kriauklės arba popieriaus, kad sugertų riebalų lašus.

  • Prieš pjaustydami leiskite ančiai „pailsėti“ apie 15 minučių.

5.0
BENDRAS REZULTATAS
Skonis
7 naudotojas balsai x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0