Kijevo kotletas su žalumynais yra vienas iš pačių mėgstamiausių ir skaniausių vištienos patiekalų. Ar kada bandėte Kijevo kotletus pasigaminti patys? Žinokite, nėra taip sunku, kaip atrodo. Naminiai Kijevo kotletai neįgudusiam kulinarui gaunasi ne tokių tobulų formų, kaip iš parduotuvės, tačiau skonis tikrai pasaka, o dar ir ingridentus galima pasirinkti pačiam.
Ingredientai
Vištienos krūtinėlės filė | 1 kg |
Sviestas | 150 g |
Krapai | 50 g |
Česnakas | 4 skiltelė (-ės) |
Džiuvesėliai | 150 g |
Miltai | 2 šaukštas (-ai) |
Pipirai | Pagal skonį |
Druska | Pagal skonį |
Kiaušiniai | 2 vnt |
Aliejus | 100 ml |
Gaminimas
Prieš ruošiant Kijevo kotletus, pasigaminame žolelių sviestą. Jį ruošti tikrai paprastai, viskas vyksta taip: įmaišome druskos, šiek tiek česnako ir dedame sau labiausiai patinkančias žoles ir prieskonius. Tinka krapai,špinatai, kalendra ir petražolės, aštrių paprikų milteliai, jalapenai ir visos kitos gėrybės. Žodžiu viskas, kas patinka. Sviestą sumaišome ir dedame į šaldytuvą.
Supjaustykite vištienos file į pailgus gabalėlius. Pasiruoškite krapus, česnakus. Viską susmulkinkite, įsidėkite į dubenėlį ir kiek apiberkite druska.
Pasiruoškite apie dešimt sviesto gabaliukų ( juos jau ruošėme prieš tai), kuriuos dėsime į kijevo vidų. Išplakite kiaušinį, į kurį merksime suformuotus kotletukus.
Miltus su džiūvesėliais sumaišykite su druska ir pipirais.
Padalinkite vištieną į lygias dalis, kad kiekvienam kijevui būtų panašiai vištienos. Suformuokite paplotėlį, uždėkite sūsio, sviesto, krapus su česnakais.
Pradėkite formuoti kotletuką, merkite į kiaušinio mišinį, o po to į džiūvesėlių mišinį.
Kepkite ant keptuvės aliejuje arba orkaitėje. Keptuvėje kepkite apie 2 minutes kiekvieną pusę ir po to po plius 4 dar kartą abi puses.
Patiekite su savo mėgstamiausiomis daržovėmis ir keptomis bulvėmis.
KOMENTARAI