Kaip skaniai iškepti vištų blauzdeles

Kaip skaniai iškepti vištų blauzdeles

Kaip pasigaminti Latte
Trys skaniausi mūsų išbandyti obuolių pyragai
Kaip konservuoti pomidorus
Kaip skaniai užmarinuoti šašlyką
Kaip iškepti picos padą

Vištiena – be jokios abejonės visų mėgiamiausia bei populiariausia mėsa. Žinoma, daugelis sako, jog ji jau seniai atsibodusi, tačiau šį kartą pateiksime šiek tiek kitokį vištienos paruošimo būdą. Jis itin paprastas, tačiau be galo skanus. Taigi, jei norite sužinoti kaip skaniai iškepti vištienos blauzdeles, sekite tolesniais nurodymais.

 

 

 

Jums prireiks:[list_style_star]

  • 10 vištos blauzdelių (iš esmės tinka bet kurios vištos dalys, tačiau jei turite vištienos krūtinėlę – rekomenduojami kiti paruošimo būdai)
  • 4 v. š. medaus;
  • 6 v. š. sojos padažo;
  • 6 v. š. citrinų sulčių (galima pakeisti laimo sultimis);
  • 4 v. š. sezamų aliejaus (jei manote, aliejaus rūšis nėra svarbi – klystate, tad nepatingėkite ir įsigykite būtent sezamų aliejaus);
  • 4-6 skiltelių česnako (jei didelės – užtenka 4);
  • imbiero (apie 2cm)
  • 1 a. š. maltų džiovintų raudonųjų paprikų (galima pakeisti šviežiu čili pipiru);
  • juodųjų pipirų;
  • druskos.

[/list_style_star]

 

Paruošimas:

Nuplaukite blauzdeles ir įtrinkite druska bei pipirais. Tada jas galite padėti į šaldytuvą, nes ruošite marinatą. Tai daryti pradėkite nuo medaus pakaitinimo, tačiau nepersistenkite, medus turi tik šiek tiek suskystėti, o ne užvirti ir virsti vandeniu. Pasiekus reikiamą medaus konsistenciją, įpilkite sojos padažą, citrinos sultis (arba laimo), sezamų aliejų bei suberkite išspaustą česnaką, sutarkuotą imbierą ir paprikos miltelius. Sudėjus visus ingridientus, viską pakaitinkite dar apie 1 minutę. Tuomet išjunkite ugnį ir palaukite kol marinatas atvės. Tada įtrinkite blauzdeles paruoštu skysčiu ir leiskite joms pasimarinuoti (geriausiai – per naktį). Paruoštas blauzdeles sudėkite į skardą ir kepkite apie valandą laiko 180° -200° C temperatūroje. Kepimo eigoje mėsą galite pašlakstyti likusiu marinatu.

Skanaus!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0