Rizotas su grybais puikus receptas, jei pabodo valgyti senas geras tradicines košes ar plovą. Šis daugiaryžis tikrai labai skanus receptas naudotas pagal Risotto. Pamela Sheldon Johns. Receptas paprastas, bet rezultatas tikrai puikus ir patiksintis visiems.
Šiam patiekalui reikės:
- 2 saujų risotto ryžių (apie 180 g.)
- apie 200 g. šviežių baravykų
- 1 v. šaukšto alyvų aliejaus
- 1 svogūno
- 100 ml. balto vyno
- 750 g. daržovių sultinio
- 70 g. chorizo dešros
- 3 v. šaukštų sviesto
- 4 v. šaukštų tarkuoto parmezano
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Daugiaryžio gaminimas
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite ant alyvų aliejaus, kol svogūnas taps permatomas. Tada supilti ryžius ir pakepinti ant silpnos ugnies. Įpilti vyno ir kepinti maišant kol ryžiai sugers visą vyną. Tada po samtelį pilti karšto sultinio ir karts nuo karto pamaišyti. Kai sugers visą sultinį vėl įpilti samtelį ir taip virti ant silpnos ugnies apie 20 min. kol ryžiai bus minkšti, bet nepervirę. Baigiant virti įberti druskos, šviežiai maltų pipirų.
Grybus nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite riekelėmis. Pakepinkite ant 2 v. šaukštų sviesto. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite riekelėmis pjaustytą chorizo dešrą.
Grybus sudėkite į risotto, taip pat suberkite smulkiai tarkuotą parmezaną bei įdėkite šaukštą sviesto. Galima įberti kapotų petražolių. Viską gerai išmaišykite.
Risotto reikia patiekti iškarto. Tai padaryti ypač lengva, tereikia viską sudėti į lėkštę, o ant viršaus užbarstyti kepintos chorizo dešros.
KOMENTARAI