2023 metų TOP – halo sužadėtuvių žiedai. Kuo jie ypatingi?

2023 metų TOP – halo sužadėtuvių žiedai. Kuo jie ypatingi?

Kaip susipinti gėlių vainiką
Kokybiškas šunų maistas – kaip pasirinkti ir ko vengti?
Kaip papuošti dovanojamą šventinį butelį
Kaip suderinti finansines galimybes ir komforto poreikį
Esate vyno mylėtojas? Privalote tai žinoti

Halo sužadėtuvių žiedai turi itin išskirtinį dizainą – centrinis žiedą puošiantis brangakmenis yra apsuptas mažesnių deimantukų. Tokiu būdu sukuriamas žėrinčios aureolės efektas. Dėl tokio dizaino centrinis akmuo yra akcentuojamas, išryškinant bei vizualiai jį išdidinant. Taigi, ne veltui šis žiedas tapo 2023 metų TOP sužadėtuvių žiedu.

Koks yra halo žiedas?

Dažniausiai halo žiedai yra gaminami iš aukščiausios kokybės balto aukso arba platinos, inkrustuojant sertifikuotus briliantus ar spalvotus deimantus į centrą ir aplink. Halo sužadėtuvių žiedai sujungia tradicinę eleganciją bei prabanga alsuojantį modernizmą, tad puikiai tinka tiek klasikos, tiek ir šiuolaikiško stiliaus gerbėjoms. Todėl pasirinkę šį sužadėtuvių žiedą, tikrai neprašausite.

Halo žiedo istorija

Halo žiedai gyvuoja jau nuo XVIII amžiaus. Karalienės Viktorijos laikais šis žiedas buvo gana paplitęs, o pagrindinės didžiojo deimanto formos buvo apvalus, ovalus bei markizė. Tačiau anais laikais neretai turtingieji rinkosi ir kitus brangakmenius: safyrus, rubinus, berilus, opalus ir kt. Taip pat kartais buvo pasirenkami perlai. Jau nuo tų laikų buvo sakoma, kad halo žiedas primena gėlės žiedą, todėl jis buvo laikomas ypač moterišku ir romantišku pasirinkimu.

Vėliau, XX amžiuje, atsirado modernesnis halo apipavidalinimas. Šioje versijoje aplinkiniai brangakmeniai – kur kas mažesni už ankstesniųjų laikų, o akmenukai sudėlioti ypač simetriškai. Žinoma, per šiuos šimtmečius deimantų pjovimas ir šlifavimas tapo daug pažangesnis, todėl ir centrinis deimantas tapo taisyklingų formų.

Šiais laikais labiausiai paplitusi halo žiedo forma – apvalus briliantas per vidurį, apsuptas mažų apvalių deimantų.

Kodėl halo žiedas toks populiarus?

Visuomenę visada veikė monarchija, tad ir halo žiedas – ne išimtis. 2010 m. princas William pasipiršo Kate Middleton su princesės Dianos žiedu, kuris ir buvo halo stiliaus. Įspūdingame žiede buvo mėlynas safyro akmuo, apsuptas apvalių deimantų aureolės. Būtent nuo tada auga halo žiedo populiarumas, o šiemet jis pasiekė neregėtas aukštumas.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: