Šiandien gaminsime tikrai puikų patiekalą. Tai visų labai mėgstamas trupininis pyragas su uogiene. Šiandien jį gaminsime su vyšnių uogiene, man ji pati skaniausia šiam pyragui. Tačiau galima naudoti ir kitas jūsų mėgstamas, puikiai tinka juodųjų serbentų, bruknių, jei norite saldžiau – aviečių. Šiandien lauke puikus rudeninis oras, norisi dar spėti išeiti pasivaikščioti su šeima, tai pasirinkome gamint ši mėgstamą trupininį pyragą, nes jis tikrai greit paruošiamas, tad liks laiko viskam.
Mums reikės šių ingredientų:
- Pakelis sviesto – 200 g sviesto;
- 2 L dydžio kiaušiniai;
- ~100 g cukraus, priklauso nuo uogienės rūgštumo kurią pasirinksite.
- 1 arbatinio šaukštelio maltos vanilės;
- ~500 g miltų ( man labiausiai tinka Speltos miltai);
- 1 arbatinis šaukštelis sodos arba kepimo miltelių;
- 1 stiklinė vyšnių uogienės ( apie 500g.).
Jei jau turime viską po ranka, galime pradėti gaminti:
Sviestą supjaustome kubeliais ir įmušame kiaušinius, suberiame cukrų bei vanilę ir viska gerai išmaišome, man patogiausia maišyti su mediniu šaukštu.
Kitame inde persijojame speltos miltus kartu su soda arba kepimo milteliais, kad gerai susimaišytų.
Miltų ir kepimo miltelių mišinį po truputį beriame į jau prieš tai paruoštą kiaušinių, sviesto ir cukraus masę. Iš pradžių maišome šaukštu, o kai miltų suberiame didžiąją dalį, imame minkyti rankomis, kad neliktų sviesto gabaliukų. Miltų reikia pilti tiek, kad minkant tešla nebeliptų prie rankų.
Išminkytą tešlą padaliname į dvi dalis (viena turi būti kokiais 15 procentų didesnė už kitą) ir dedame jas į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Galima tešlą pasiruošti ir iš vakaro, tuomet viskas vyks daug greičiau ir namai kvepės šviežiai kepamu pyragų per pietus ar po darbo 😉
Kepimo formą patepame aliejumi ir į ją stambia tarka sutarkuojame didesniąją dalį tešlos. Paskirstome kiek rankomis, kad tešla būtų įsitaisiusi formoje lygiu sluoksniu. Ant šio sluoksnio tolygiai paskirstome vyšnių uogienę, o ant uogienės sutarkuojame likusią, mažesniąją tešlos dalį.
Pyragą pašauname į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol viršus gražiai paruduoja. Iškeptą pyragą apibarstome miltiniu cukrumi, o kai kiek pravėsta – skanaujame! Patiks visiems!
Greitai paruošiamas ir tikrai gardus trupininis pyragas su uogiene.
KOMENTARAI