Amerikietiško stiliaus Marmurinio šokolado tortas tikrai patiks visiems smaližiams. Tai puikaus skonio, saldus ir skanus tortas-pyragas. Gaminimas jo tikrai nėra sunkus, tad šiandien jį ir gaminsime.
Marmurinio šokolado tortui reikės:
- 300 g susmulkintų šokoladinių sausainių
- 100 g sviesto
- 2 x 250 g Kraft Filadelfijos kreminio sūrio kapoto ir palaikyto kambario temperatūroje
- 300 ml grietinėlės
- 1 puodelio cukraus
- 1 a.b. šaukštelis vanilės ekstrakto
- 3 L dydžio kiaušiniai
- 200 g ištirpinto ir atvėsinto baltojo šokolado
- 200 g ištirpinto ir atvėsinto pieniško šokolado
Marmurinio šokolado torto gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 160°C . Riebalais ištepkite 22 cm pločio kepimo indą ir uždėkite nelimpantį kepimo popierių. Dėkite šį indą ant kepimo padėklo.
Sudėkite sausainius į maisto kombainą ir gerai sutraiškykite. Tuomet sudėkite sviestą ir dar kartą gerai išsukite. Supilkite masę į kepimo indą ir paviršių padarykite lygų. Įdėkite į šaldytuvą iki kol vėl jo prisireiks. Išvalykite maisto kombainą.
Sudėkite kreminį sūrį, grietinėlė, cukrų, vanilę ir kiaušinius į maisto kombainą ir sukite kol paliks vientisa masė. Išimkite pusė mišinio ir atidėkite į šalį. Sudėkite pienišką šokoladą į maisto kombainą su puse likusios masės ir sukite kol išsimaišys.
Sudėkite baltą šokoladą į kitą pusę musės ir išmaišykite naudodami plaktuvą.
Supilkite mišinius ant jau paruošto sausainių pagrindo. Kepkite 1 valandą, kol kraštai sukietės, o vidurys bus dar šiek tiek drebantis. Atšaldykite ir tada įdėkite nakčiai į šaldytuvą. Prieš išardydami kepimo indą, šonus gražiai apipjaukite su peiliu. Papuošti galima riešutais ar šokolado drožlėmis.
Skanaus:)
KOMENTARAI