Galinga malda – suteiks tau vilties ir tikėjimo

Galinga malda – suteiks tau vilties ir tikėjimo

Kaip išvengti sukčių apgaulės?
Kaip nuplauti savaiminio įdegio kremą
Kaip paruošti kaljaną
Kaip greitai išdžiovinti nagų laką
Kada leidžiasi saulė?

Galinga malda – tai nuoširdus ir tikėjimu grįstas kreipimasis į Dievą. Malda turi gilų dvasinį poveikį ir yra svarbi ne tik religiniame gyvenime, bet ir kasdienėje rutinoje. Tai būdas, leidžiantis žmogui atsiverti, prašyti pagalbos, dėkoti ar tiesiog būti arti Dievo.

Galingos maldos poveikis

Psichologinis poveikis

Malda yra būdas įveikti stresą, nerimą ir baimes. Ji padeda susitelkti, nurimti ir rasti vidinę stiprybę, reikalingą iššūkiams įveikti. Žmogus, kuris reguliariai meldžiasi, jaučiasi ramesnis ir labiau susijęs su savo vidiniu pasauliu.

Dvasinis augimas

Malda yra priemonė, padedanti artėti prie Dievo. Ji skatina tikėjimo augimą, stiprina mūsų ryšį su aukštesniąja jėga. Per maldą mes galime giliau suprasti savo dvasinius poreikius ir priimti Dievo vedimą savo gyvenime.

galinga malda

galinga malda

Galingos maldos pavyzdžiai

Popiežiaus Pranciškaus galinga malda

Popiežius Pranciškus yra išreiškęs, kad malda „Jei panorėsi“ gali turėti ypatingą poveikį. Ši malda yra paprasta, bet labai stipri, nes ji kviečia visiškam pasitikėjimui Dievu ir Jo valia. Šios maldos esmė yra prašymas, kad būtų vykdoma Dievo valia, kartu su tikėjimu Jo gerumu.

„Viešpatie, jei panorėsi, gali mane išgydyti; jei nori, gali man atleisti; jei nori, gali man padėti“. Arba galima sukalbėti šią, kiek ilgesnę, maldą: „Viešpatie, esu nusidėjėlis, pasigailėk manęs, pasigailėk!“. Tai paprasta malda. Galima ją sukalbėti daugelį kartų per dieną: „Viešpatie, esu nusidėjėlis, tavęs prašau: pasigailėk manęs!“. Ją galima sukalbėti daugelį sykių širdyje, be garso dažnai kartoti: „Viešpatie, jei nori, gali; jei nori, gali; pasigailėk manęs!“

Kitos žinomos galingos maldos

Viešpatie Jėzau, aš atėjau pas jus, ir atsiprašau už savo nuodėmes, atgailauju dėl savo nuodėmių, atleisk man. Tavo vardu, atleisiu visiems kitiems už tai, ką jie padarė prieš mane. Aš atsisakau Šėtono, blogio dvasios ir visi jų darbų.

Viešpatie Jėzau, aš priimsiu jus kaip Viešpatį Dievą ir Gelbėtoją. Išgydyk mane, pakeisk mane, stiprink mane kūnu, siela ir dvasia.

Ateik, Viešpatie Jėzau, apgink mane ir užpildyk mane savo Šventąja Dvasia, myliu tave, Viešpatie Jėzau, aš giriu Tave, Viešpatie Jėzau, aš dėkoju jums, Jėzau, aš kiekvieną dieną seksiu tavimi savo gyvenime. Amen.

Marija, mano motina, taikos karaliene, visi angelai ir šventieji, prašau man padėti. Amen.

Antoine de Saint-Exupéry malda

„Neprašau tavęs, Viešpatie, stebuklų ir vizijų, tik jėgų kasdienybei. Išmokyk mane mažų žingsnelių meno.

Duok man sumanumo ir išradingumo, kad kasdienybės įvairovėje ir gausoje spėčiau įsidėmėti tai, ką sužinau ir patiriu.

Išmokyk mane tinkamai paskirstyti laiką. Suteik man galios tiksliai pajusti, kas yra svarbiausia, o kas ne taip svarbu.

Įtikink mane, kad svajonės nieko gero neduoda, vis tiek, ar svajočiau apie praeitį, ar apie ateitį. Padėk man kuo geriau atlikti šios dienos darbus ir suvokti, kad svarbiausia valanda yra dabar.

Apsaugok mane nuo naivaus tikėjimo, kad gyvenime gali viskas klostytis sklandžiai. Padovanok man blaivų suvokimą, kad sunkumai, pralaimėjimai, nesėkmės, klaidos yra neišvengiami gyvenimo priedai, padedantys mums augti ir bręsti.

Primink man, kad širdis dažnai priešinasi protui. Reikiamą valandėlę atsiųsk man ką nors, kas mylėdamas išdrįstų pasakyti man tiesą.

Tu žinai, kaip labai mums reikia draugystės. Padaryk taip, kad būčiau pribrendęs tai gražiausiai, sunkiausiai, rizikingiausiai ir švelniausiai gyvenimo dovanai.

Pasiųsk man reikiamos nuovokos, kad pataikyčiau tinkamą akimirką tinkamoj vietoj įteikti gerumo dovanėlę ar su žodžiais ar be jų.

Paversk mane žmogumi, panašiu į didelės grimzlės laivą, kad pasiekčiau ir tuos, kurie yra „dugne“

 

Malda yra asmeninis dalykas, todėl kiekvienas gali pasirinkti laiką, kuris jam patogiausias. Ramios vietos, kur žmogus gali būti vienas su savo mintimis ir jausmais, yra optimalios maldai.

Galinga malda gali tapti svarbiu įrankiu dvasiniame gyvenime. Ji padeda įveikti iššūkius, nuraminti sielą ir artėti prie Dievo. Skatinkime save melstis reguliariai ir nuoširdžiai, kad patirtume maldos galią kasdieniame gyvenime.

5.0
BENDRAS REZULTATAS
Galinga malda
1 naudotojas balsavimas x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0