Neretai savaitgalio vakarais mus užpuola noras pasigaminti, ką nors ypatingo. Žinoma, po savaitės makaronų, kruopų ar virtinių norisi kažko naujo. Tokiais atvejais pradedame svarstyti galimybę eiti pavalgyti į restoraną, juk virtuvėje dviračio neišrasi, o viskas jau seniai pabodę. Taigi, šį kartą siūlome pasipriešinti šiam jausmui ir gaminti namuose. Na o vakaro patiekalas – krevetės! Galbūt ėmėte svarstyti ar verta apsiimti tokį didelį darbą ir visą vakarą kamuotis virtuvėje, tačiau nustebtumėte sužinoję kaip lengva, paprasta ir greita paruošti skanias krevetes.
Šiam patiekalui jums prireiks:[list_style_star]
- Krevečių (kiek planuojate suvalgyti)
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (tiek, kad užtektų keliems kepimams)
- 2 šaukštų sviesto (nebūtinai)
- 5 skiltelių trintų česnakų bei druska (užberkite druską ant česnakų ir trinkite iki košės konsistencijos)
- Baziliko
- Balto vyno (jei pageidaujate)
[/list_style_star]
Gaminimas:
Visų pirma, įkaitinkite keptuvę, jai pasiekus reikiamą temperatūra įpilkite aliejaus bei įdėkite gabalėlį sviesto. Ištirpus sviestui į keptuvę sumeskite NELUKŠTENTAS krevetes ir kepkite jas pora minučių. Krevečių kiekį parinkite atsargiai, jei jūsų keptuvė labai maža, o laukia pilnas stalas svečių – geriau kepkite kelis kartus. Krevetėms išbuvus keptuvėje apie 2 minutes sudėkite česnako ir druskos mišinį, baziliką ir įpilkite šlakelį balto vyno. Galiausiai, vartydami krevetes jas pakaitinkite dar kelias minutes ir neškite ant stalo. Na o dabar prasidės pats smagumas – krevečių gliaudymas. Jei nežinote kaip tai padaryti greitai ir lengvai, pateiksime keletą patarimų: visų pirma nutraukite galvą (ji nevalgoma), tada per pilvą atskirkite kiautą ir jūsų krevetė paruošta! Rekomenduojama krevetes valgyti su spageti makaronais ar tiesiog duona.
Skanaus!
KOMENTARAI
Siandien bandysiu toki paruosti vakarienei, patiekaliuka.
Labai skanus patiekalas.
Foto atrodo puikiai
Savaitgali gaminsiu 🙂
Anksciau balto vyno nepildavau, todel ne taip skanu budavo, su juo visai kitas reikalas, aciu uz patarima 😉
Neturejau balto vyno, bet ir be jo gavosi laaaabai skanios krevetes. Prie ju pasidariau majonezo su krapais ir cesnakais padaza, ispaudziau citrinos sulciu.Labai tiko. Taciau kita karta padazui naudosiu tai kas lieka keptuveje , iskepus krevetes, tik reikia ispausti citrinos sulciu.Gal, net skaniau, nei su majonezo padazu.