Kaip iškepti tobulą obuolių pyragą?

Kaip iškepti tobulą obuolių pyragą?

Močiutės obuolių pyragas
Trys skaniausi mūsų išbandyti obuolių pyragai
Obuolių pyragas pagal J. Ohmaną
Kaip iškepti amerikietišką obuolių pyragą
Veganiškas Obuolių Pyragas

Kaip kvepia ruduo? Nesuklysime sakydami, jog kriaušėmis, avietėmis ir obuolių pyragu. Pastarasis neatsiejama rudens dalis, šildanti vėsiais ir tamsiais rudens vakarais. Ar gali būti kas nors jaukiau, kaip šiltas obuolių pyragas, garuojantis puodelis kakavos, traškanti židinio ugnis ir šiltas pledas? Tokiam jaukume paskendus daug greičiau ateina ir gražiausios žiemos šventės. Bet dabar ne apie jas, o apie rudens karalių – obuolių pyragą!

Pažink ingredientą – iškepsi tobulą pyragą

Sunku net suskaičiuoti, kiek yra obuolių pyrago receptų, kiek tų pačių receptų variantų ir modifikacijų. O kur dar obuolių rūšys – taip, taip, obuolių gi būna pačių įvairiausių. Todėl norint iškepti tobulą pyragą, pirmiausia turi pažinti pačius obuolius. Įvertink ar jie sultingi, saldūs, rūgštūs, kieti, minkšti. Taip pat pagalvok kokį pyragą labiau mėgsti – saldų, gaivų, biskvitinį ar drėgną. Pagal tai adaptuok pasirinktą receptą – faktiškai tai reiškia, jog reikia padidinti arba pamažinti obuolių kiekį recepte.

Taip pat skaitykite: amerikoniškas obuolių pyragas

Nebijok sumažinti cukraus

Saldūs kepiniai skanu. Tad dažniausiai recepte nurodomas maksimalus cukraus kiekis. Visada pagalvokite apie tai, su kuo valgysite obuolių pyragą – su saldžia arbata ar stipria nesaldinta kava, o gal užgersite mineraliniu ar sultimis. Atsižvelkite ir į obuolių saldumą – rūgštumą. Kepant pyragą su rūgštesnais obuoliais cukraus negailėkite, tuo tarpu saldesni obuoliai ir taip pasaldina pyragą, galima sumažinti cukraus normą.

Slaptas ingredientas – cinamonas

Cinamonas puikus prieskonis pyragams, o ypač daro stebuklus su obuolių pyragu. Visa namai pakvimpa cinamonu ir šiluma dar neištraukus iš orkaitės pyrago. Beje, bijantiems, jog persivalgys pyrago, cinamonas taip pat padeda. Cinamonas padeda kontroliuoti alkio jausmą, skatina medžiagų apykaitą, tad kelios papildomos kalorijos suvalgius dar vieną gabalėlį pyrago, gali būti pateisintos tuo, jog pyrage  buvo cinamono.

Taip pat skaitykite: Močiutės obuolių pyragas

Atrask savo firminį receptą

Ruduo idealus metas bandyti naujus receptus – ypač jei obuoliai tiesiog krenta nuo medžio nuosavam kieme arba pas močiutę kaime. O net ir neturint, turgelyje pas senelius tikrai galima rasti pigių obuolių pyragui. Bandyk įvairius receptus – su daugiau biskvito, ar su daugiau obuolių, drėgnesnius ar sausesnius, apverstus ir glazuruotus. Atrask tą receptą, kuris bus prie širdies – lengvas, įsimenamas, toks, kurio nereikia net skaityti, gali iš atminties užmaišyti ir kurio skonis niekada nenuvilia. Kiekvienas bent kartais virtuvėje gaminantis žmogus turi turėti savo firminį obuolių pyrago receptą.

Su odele ar be?

Kepant obuolio odelė suminkštėja, tad tikrai nėra juntama. Ypač jei ir pats obuolys yra standus ir kietesnis, tuomet jo gabalėliai puikiai jausis pyrage, o ir odelė puikiai derės. Tuo labiau, jog sakoma, kad obuolio odelėje yra įvairių organizmui reikalingų mikroelementų.Tad organizmas kaip tik padėkos, jei patingėsite ir pasirinksite pyragui naudoti nenuluptus obuolius.

Taip pat skaitykite: Veganiškas obuolių pyragas

Mažiau riebalų – kaip?

Kepant pyragą kepimo skardą reikia ištepti aliejumi, sviestu ar kitais riebalais, jog pyragas nepriliptų ir išimant iš kepimo formos neprarastų formos. Tačiau puikiausiai galima išsisukti ir be riebalų panaudojus kepimo popierių. Beje, dažname recepte nurodoma, kad ir į patį pyragą reikia įmaišyti aliejaus ar ištirpdyto sviesto.  Jei laikotės dietos, visada sumažinkite riebalų kiekį recepte, o skardą išklokite kepimo popieriumi – dietos besilaikantis pilvukas padėkos ir už tai.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: