Kaip iškepti skanų omletą

Kaip iškepti skanų omletą

Kaip pagaminti svogūnų žiedus tešloje
Kaip ir su kuo naudoti indiškus prieskonius
Kaip pasigaminti šaltibarščius
Kaip iškepti pyragą su vištiena ir brokoliais
Kaip vartoti Goji uogas

Savaitgalio pusryčiai – tinginių pusryčiai. Šiomis dienomis norisi ilgiau pamiegoti ir pasimėgauti išskirtiniu maistu, nepraleidžiant virtuvėje daug laiko. Omletas šioje situacijoje pats geriausias pasirinkimas. Jo ruošimas netrunka ilgai, o tuo pačiu galima nustebinti savo šeimą ar mylimą žmogų šiuo tuo išskirtinio. Neretai šeimininkės prisibijo kepti omletą, nes jis ne visada gaunasi minkštas ir purus. Visgi, jei žinosite visas gudrybes, receptas pavyks puikiai ir dieną pradėsite kokybišku maistu, suteikiančiu daug energijos. Taigi, jei susidomėjote ir norite išmokti, kaip iškepti skanų ir purų omletą, pateiksime receptą bei naudingu patarimus.

Jums prireiks (1 porcijai): [list_style_star]

  • 2 dideli kiaušiniai (savo recepte šį kiekį dauginkite iš valgančių žmonių skaičiaus);
  • 2 v. š. kapotų žolelių (pvz. čiobreliai, bazilikai, raudonėlis, mairūnas…);
  • 1 didelis šaukštas sviesto;
  • Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • Keturkampės baltos duonos (pagal poreikius).

[/list_style_star]

Pradėkime:

Į orkaitę pašaukite duonos riekeles, pateptas aliejumi bei pabarstytas druska ir pipirais.

kaip-iskepti-skanu-omleta2

Tuo tarpu lengvai išplakite kiaušinius su pipirais ir druska.

kaip-iskepti-skanu-omleta1

Tuomet keptuvėje įkaitinkite sviestą. Tai darykite tol,  kol šis pradės burbuliuoti ir šiek tiek paruduos. Atėjus laikui supilkite kiaušinio plakinį ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 sekundžių. Po to, naudodamiesi mentele, apkepusius kaišinio kraštus atstumkite iki vidurio. Viską darant teisingai, skystas kiaušinio plakinys turėtų subėgti į keptuvės kraštus.

Galiausiai, uždenkite keptuvę ir kepkite omletą 1-2 min. Tada išjunkite ugnį, pabarstykite pasirinktas žoleles, perlenkite pusiau ir dėkite į lėkštę.

kaip-iskepti-skanu-omleta3 Skanaus!

 

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0