Kodėl verta melžti agurką?

Kodėl mano agurkai maži?
Kaip grybelis atrodo ant agurkų augalų?
Ar rožės atauga kiekvienais metais?
Ar mikrobangų spragėsiai kenkia šunims?
Ar paprikos mėgsta kavos tirščius?


„Melžant agurką iš tikrųjų išryškėja kartumas, paliekant agurkui šviežią, švarų skonį“, – el. paštu TODAY paaiškino Perkinsas. Tačiau būkite pasiruošę pastebėti, kad iš jūsų agurko išsiskiria įvairaus laipsnio „pienas“, priklausomai nuo jo rūšies.

Kodėl melžiami agurkai sukelia kartumą?

Nors kartumas dažniausiai atsiranda dėl odos, trintis padeda sumažinti kartaus skonio, kurio kai kuriems žmonėms nepatinka. Agurkuose yra cucurbitacinų, kurie dažnai sukelia jų skonį kartumą. Nors cucurbitacins yra labiau paplitęs stiebuose, tai gali atsirasti visoje odoje ir agurkuose.

Kodėl triname agurkus prieš valgydami?

Galų trynimas Tai vienas populiariausių ir dažniausiai naudojamų būdų pašalinti agurkų kartumą. Tereikia plonai nupjauti paskutinę agurko stiebo dalį arba žiedo galą ir tuo gabalėliu sukamaisiais judesiais patrinti agurko galą.

Kas atsitinka, kai sutrinate agurkus?

Trynus supjaustytą galą į agurką, išsiskirs balta putojanti medžiaga, kurioje yra organinio junginio, vadinamo cucurbitacinu. Tai ir yra kartėlio priežastis.

Neradai ko ieškojai?

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: