...

Kaip pasidaryti veido kaukę namuose

Kaip pasidaryti veido kaukę namuose

Braškės – sodinimas, auginimas ir nauda organizmui
Avinžirniai ypač naudingas produktas
Kaip pasigaminti GHEE (GHI) sviestą
Kaip atauginti iškritusias po miežio blakstienas?
Migdolai – naudingas ir sveikas maistas

Kaukės odą minkština, maitina, sausina, tonizuoja, balina, dezinfekuoja, mažina uždegimus.

Kaukė paprastai dedama storesniu sluoksniu negu kremas; kaip šildomasis kompresas, ji trumpai įšildo gilesnius audinius arba tiesiog dirgina odos nervų receptorius, skatina odos funkcijas ir mitybą, atpalaiduoja veido raumenis, ramina ir t. t.

 

Štai keli kaukių gamybos receptai:

 

[list_style_star]

  • Sausai, vystančiai odai tinka truputis grietinės, majonezo arba riebus minkštinantis, geriausiai vitamininis arba su biologiniais stimuliatoriais, hormoninis kremas.
  • Sausai, pleiskanojančiai, taip pat sausai senstančiai odai tiks šilto augalinio aliejaus, kiaušinio trynio, medaus arba kiaušinio trynio ir medaus kaukė.
  • Sausai senstančiai, blyškiai, raukšlėtai odai ypač tinka majonezo kaukė. Vietoj majonezo galima pasidaryti tokį mišinį: kiaušinio trynys, 10 gramų augalinio aliejaus, 15 gramų virinto vandens, 5 lašai citrinos sulčių.
  • Labai geros yra grietinės, rūgusio pieno ir varškės kaukės. Jos balina ir minkština nužvarbusią, sausą ir senstančią odą. Nuplovus kaukę vandeniu, tikslinga veidą patrinti gabalėliu ledo ir patepti riebiu kremu.
  • Riebiai, poringai senstančiai odai tiks tokios kaukės: baltymo-citrinos, baltymo-alijošiaus, baltymo-kamparo spirito, baltymo-vaisių, daržovių arba uogų (į išplaktą baltymą įlašinkite šaukštelį sulčių arba tyrelės). Šios kaukės tonizuoja, minkština, sausina, o baltymo- balina odą.
  • Labai populiari mielių kaukė. 25 g mielių ištrynę su 3 % vandenilio peroksidu, gausime kaukę riebiai odai; ištrynę su augaliniu aliejumi — sausai, vystančiai odai; ištrynę su pienu — normaliai ir sausai odai.
  • Vaisių ir uogų, daržovių kaukės valo, balina, minkština ir tonizuoja odą, kitaip sakant — jaunina ir skaistina. Jos ypač naudingos glebiai, poringai ir raukšlėtai, šlakuotai ir pigmentuotai odai. Šias kaukes reikia dėti ne tik ant veido, bet ir ant kaklo, kurio oda paprastai anksti ima vysti.

[/list_style_star]

Pasiruošimas

Kaukę pasiruoškite iš anksto. Šviežius vaisius, uogas arba daržoves gerai nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite arba sutrinkite mediniu arba sidabriniu šaukštu stikliniame arba porceliano inde.

Kaukės naudojimas

Kaukę uždėti nesunku. Paimkite gabalėlį marlės, iškirpkite skyles akims, nosiai, burnai, sumirkykite paruoštose sultyse, truputį nuspauskite, kad nevarvėtų, ir uždėkite ant veido ir kaklo. Gulėkite ramiai, užmerktomis akimis. Vaisių, uogų, daržovių tyrelę dėkite tiesiog ant odos, kaip ir apelsino, citrinos, pomidoro, kitų vaisių bei daržovių griežinėlius.

Kaukės nuvalymas

Kaukę nuvalykite vatos tamponu, suvilgytu šaltame vandenyje, įpylę šermukšnio uogų, citrinos, spanguolių sulčių arba acto (šaukštelį stiklinei vandens). Paskui odą švelniai patepkite atitinkamu kremu. Vaisių ir uogų bei daržovių kaukes galima dėti 2—3 kartus per savaitę arba kasdien.

Visas šias priemones reikia naudoti ilgai ir kantriai, tik tada galima tikėtis gerų rezultatų.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 1
DISQUS: 0