Kaip pagaminti kiaulieną kinietiškai

Kaip pagaminti kiaulieną kinietiškai

Kaip pagaminti Rizoto (daugiaryžis) su grybais
Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Kaip paruošti pasakiškai skanius mėsos kotletukus mažyliams
Trys skaniausi mūsų išbandyti obuolių pyragai
Kaip paruošti gilių kavą

Žinoma, kiniški patie­ka­lai, yra ekonomiški, vien dėl to, kad jie kiniški  Kitas geras rei­ka­las, su šiuo patie­kalu, kad jis grei­tai paga­mi­na­mas. Ryžiai verda ilgiau, tačiau pats pagrindinis patiekalas paruošiamas greitai. Šiandien gaminsime Saldžiarūgštę kiaulieną. Gal tik­ram kinie­čiui ir neat­ro­dytų, kad skanu, nes Europietiška versija skiriasi nuo kinietiškos.

 

Mums reikės:

    • 400 gr. kiaulienos;
    • 1 v.š. sojos padažo;
    • 2 v.š.miltų;

Pada­žui:

  • 100 gr. cukraus;
  • 2 v.š. vandens;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š. ryžių (vyno) acto.

 

Gaminimas:

Mėsą supjaus­tome mažais gaba­liu­kais — juos­te­lėm, kube­liais — kaip kam patinka. Mėsą sude­dam į dube­nėlį, įpi­lam sojos padažo, sude­dam mil­tus. Viską gerai išmai­šome. Jei norime traš­kes­nės mėsos įde­dam dau­giau miltų. Mėsą kepame kep­tu­vėj su daug alie­jaus. Mėsą gra­žiai paskru­di­name ir iške­pu­sią išimam į lėkštę.

kiauliena-kinietiskai1

Tada į šva­rią kep­tuvę supi­lam visus padažo ingri­di­en­tus. Pamai­šome, kol cuk­rus ištirps, ir pakai­ti­nam ant vidu­ti­nės ugnies, kad nuga­ruotų dalis van­dens, o pada­žas sutirštėtų.

kiauliena-kinietiskai2

kiauliena-kinietiskai3

Sude­dam iškeptą mėsą, išmai­šome, kad mėsa pasi­dengtų padažu, dar tru­putį pakai­ti­nam ir į lėkštę. Val­gome su ryžiais.
Por­cija dviem.

kiauliena-kinietiskai

Skanaus 🙂

 

KOMENTARAI

WORDPRESS: 2
DISQUS: 0