...

Kaip pagaminti kiaulieną kinietiškai

Kaip pagaminti kiaulieną kinietiškai

Trys skaniausi mūsų išbandyti obuolių pyragai
Kaip paruošti pasakiškai skanius mėsos kotletukus mažyliams
Kaip pagaminti kondensuotą pieną namuose
Skaniausi – čirviniai blynai
Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Žinoma, kiniški patie­ka­lai, yra ekonomiški, vien dėl to, kad jie kiniški  Kitas geras rei­ka­las, su šiuo patie­kalu, kad jis grei­tai paga­mi­na­mas. Ryžiai verda ilgiau, tačiau pats pagrindinis patiekalas paruošiamas greitai. Šiandien gaminsime Saldžiarūgštę kiaulieną. Gal tik­ram kinie­čiui ir neat­ro­dytų, kad skanu, nes Europietiška versija skiriasi nuo kinietiškos.

 

Mums reikės:

    • 400 gr. kiaulienos;
    • 1 v.š. sojos padažo;
    • 2 v.š.miltų;

Pada­žui:

  • 100 gr. cukraus;
  • 2 v.š. vandens;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š. ryžių (vyno) acto.

 

Gaminimas:

Mėsą supjaus­tome mažais gaba­liu­kais — juos­te­lėm, kube­liais — kaip kam patinka. Mėsą sude­dam į dube­nėlį, įpi­lam sojos padažo, sude­dam mil­tus. Viską gerai išmai­šome. Jei norime traš­kes­nės mėsos įde­dam dau­giau miltų. Mėsą kepame kep­tu­vėj su daug alie­jaus. Mėsą gra­žiai paskru­di­name ir iške­pu­sią išimam į lėkštę.

kiauliena-kinietiskai1

Tada į šva­rią kep­tuvę supi­lam visus padažo ingri­di­en­tus. Pamai­šome, kol cuk­rus ištirps, ir pakai­ti­nam ant vidu­ti­nės ugnies, kad nuga­ruotų dalis van­dens, o pada­žas sutirštėtų.

kiauliena-kinietiskai2

kiauliena-kinietiskai3

Sude­dam iškeptą mėsą, išmai­šome, kad mėsa pasi­dengtų padažu, dar tru­putį pakai­ti­nam ir į lėkštę. Val­gome su ryžiais.
Por­cija dviem.

kiauliena-kinietiskai

Skanaus 🙂

 

KOMENTARAI

WORDPRESS: 2
DISQUS: 0