Žinoma, kiniški patiekalai, yra ekonomiški, vien dėl to, kad jie kiniški Kitas geras reikalas, su šiuo patiekalu, kad jis greitai pagaminamas. Ryžiai verda ilgiau, tačiau pats pagrindinis patiekalas paruošiamas greitai. Šiandien gaminsime Saldžiarūgštę kiaulieną. Gal tikram kiniečiui ir neatrodytų, kad skanu, nes Europietiška versija skiriasi nuo kinietiškos.
Mums reikės:
- 400 gr. kiaulienos;
- 1 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š.miltų;
Padažui:
- 100 gr. cukraus;
- 2 v.š. vandens;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š. ryžių (vyno) acto.
Gaminimas:
Mėsą supjaustome mažais gabaliukais — juostelėm, kubeliais — kaip kam patinka. Mėsą sudedam į dubenėlį, įpilam sojos padažo, sudedam miltus. Viską gerai išmaišome. Jei norime traškesnės mėsos įdedam daugiau miltų. Mėsą kepame keptuvėj su daug aliejaus. Mėsą gražiai paskrudiname ir iškepusią išimam į lėkštę.
Tada į švarią keptuvę supilam visus padažo ingridientus. Pamaišome, kol cukrus ištirps, ir pakaitinam ant vidutinės ugnies, kad nugaruotų dalis vandens, o padažas sutirštėtų.
Sudedam iškeptą mėsą, išmaišome, kad mėsa pasidengtų padažu, dar truputį pakaitinam ir į lėkštę. Valgome su ryžiais.
Porcija dviem.
Skanaus 🙂
KOMENTARAI
mmm butinai pabandysiu pasigaminti, ziauriai skaniai atrodo!
Labai skanu, noriu dar