Pagrindinis » kulinarija » Receptai » Kaip iškepti labai skanų šokoladinį pyragą

Kaip iškepti labai skanų šokoladinį pyragą

Kaip iškepti labai skanų šokoladinį pyragą

Šokoladinis pyragas  vienas geriausių gyvenimų malonumų smaližiams.  O dar ypač jei lengvai paruošiamas ir tam nereikia daug laiko, tada juo galima mėgautis ypač dažnai…

 

 

 

 

 


Šokoladiniams biskvitams reikės:
    1 puodelio (250 ml) verdančio vandens
    100 g kakavos miltelių
    250 g rudojo cukraus (geriausia – nerafinuoto melasos cukraus)
    270 g miltų
    1 arbatinio šaukštelio sodos
    1/2 arbatinio šaukštelio druskos
    1 stiklinės (250 ml) augalinio aliejaus
    2 didelių kiaušinių
    2 kiaušinių trynių
    130 g grietinės

    Kremui reikės:

      180 g pieniško šokolado
      50 g juodojo šokolado
      160 g cukraus pudros
      125 g kambario temperatūros sviesto
      1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
      100 ml grietinėlės plakamosios (35 proc. rieb.)
      CIMG9375

      Biskvitus kepsime taip:

      Groteles įdėkite į orkaitės vidurį. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 C temperatūrą. Dviejų 22 cm skersmens (apvalių) kepimo formų nuimamais kraštais dugnus išklojame kepimo popieriumi, o jų šonus ištepame sviestu. Kepimo formas atidėkite į šalį, kol prireiks.
      Kartu sumaišykite verdantį vandenį, kakavą ir cukrų.
      Kartu sumaišykite miltus ir druską.
      Kartu sumaišykite grietinę ir sodą, po to įmaišykite aliejų ir kiaušinius bei trynius. Sumaišykite kartu kakavos sirupą ir grietinės, aliejaus ir kiaušinių masę.
      Supilkite skystą masę į sausą mišinį ir išmaišykite (apie vieną minutę).
      Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir supilkite į paruoštas kepimo formas. Kepkite apie 30 minučių.

      Leiskite biskvitams visiškai atvėsti: pirmiausia vėsinkite 20-30 minučių skardose, po to atsargiai išimkite ir atvėsinkite ant grotelių ar lėkštėje. Kremu tepkite tik visiškai atvėsusius biskvitus.

      CIMG9395

      Kremą gaminsime taip:
      Pirmiausia išlydykite šokoladą virš garų vonelės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Išsukite iki purios masės sviestą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą. Išsuktą sviestą įmaišykite į šokolado masę. Truputį pašildykite grietinėlę, įmaišykite į šokolado ir sviesto masę ir mikseriu plakite 3 minutes, kol kremas šiek tiek sutirštės. Jei mėgstate kremą, galite gaminti iš dvigubos normos.
      CIMG9430

      Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite 1/3 paruošto kremo. Dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite, viršų ir šonus tolygiai aptepkite likusiu kremu. Apibarstykite, jei norite balto ir pieniško šokolado drožlėmis bei aplaistykite išlydytu baltuoju šokoladu.
      CIMG9476
      Skaniausia valgyti tą pačią dieną, praėjus apie 3-4 val. nuo sutepimo.


      Panašūs straipsniai

      Komentarai (2)

      1. Vilma parašė:

        Kas megsta sokolada labai patiks!

      2. Dalia parašė:

        Labai gardus!

      Parašykite komentarą

      El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

      Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Skaityti daugiau

      Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

      Uždaryti