Kaip iškepti kūčiukus

Kaip iškepti kūčiukus

Kaip iškepti picos padą
Kaip iškepti skanų omletą
Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir šilauogėmis
Kaip skaniai iškepti stintą
Kaip iškepti gardžius čeburėkus

Kalėdos yra bene gražiausias laikas metuose. Tai laikas, praleistas kartu su artimiausiais žmonėmis, kai turime galimybę pasidžiaugti puikia kompanija ir vertinti mus supančią aplinką. Tenka pripažinti, jog Kalėdos yra vienintelė šventė, kuriai stengiasi sugrįžti net ir išvykę tautiečiai. Dėl šios priežasties reikia tik dar labiau pasidžiaugti bei stengtis juos nustebinti savo svetingumu. Kalbant apie patiekalus, greičiausiai visi sutiktų, jog Kūčiukai yra pagrindinis šventės akcentas. Nors jie ir yra laikomi Kūčių vakarienės desertu, tai dar nereiškia, jog yra draudžiama jais mėgautis laukimo periodu. Taigi, jei esate smaližiai, kurie nekantrauja į savo namus pakviesti Kalėdų dvasią, šiandien pateiksime receptą, kaip iškepti kūčiukus.

Jums prireiks:[list_style_star] 

  • 0,5 kg miltų;
  • 50h aliejaus;
  • 20-30g mielių;
  • 100g cukraus;
  • Nepilnos stiklinės vandens arba pieno;
  • 1/4 stiklinės aguonų;
  • Žiupsnelio druskos.

[/list_style_star]

 

Procesas:

 

Visų pirma į dubenį suberkite du trečdalius miltų. Jų viduje padarykite duobutę. Tada ištirpdykite mieles nedideliame kiekyje cukraus (viso nurodyto kiekio šiam žingsniui jums neprireiks) ir pašildykite nurodytą kiekį vandens. Visa tai supilkite į miltuose paruoštą duobutę ir gerai išmaišykite. Toliau jums reikės apibarstyti tešlą trupučiu miltų bei už dengti (rekomenduojama uždengti audiniu) ir palikti tam, kad iškiltų.

Kai pastebėsite, jog teška iškilo, į ją suberkite likusius miltus, cukrų, druską bei nurodytą kiekį aliejaus. Visa tai reikia gerai išminkyti, na o tai truks geras 20 minučių. Visgi, nesibaiminkite šio proceso, nes būtent nuo jo priklauso kūčiukų skonis. Kaip atskirti ar tešla jau paruošta? Ji turėtų įgauti lengvą blizgesį ir nelipti prie pirštų. Jei jis vis limpa, galite įberti daugiau miltų tol, kol pasieksite norimus rezultatus.

Po minkymo tešla dar kartą paliekama kilti.

Galiausiai, kūčiukų formavimas. Jums reikia paruošti 1cm storio volelius, kuriuos supjaustysite 1cm pločio. Tai leis iškepti tobulos formos estetiškai atrodančius kūčiukus.

Kepimo skardą pabarstykite miltais, įdėkite kūčiukus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje. Tam, jog jie gražiai pagelstų ir neprisviltų, galite karts nuo karto juos pavartyti.

 

Skanaus visiems ir gražių artėjančių švenčių!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0