Pagrindinis » kulinarija » Patarimai virtuvėje » Kaip atskirti gerą mėsą

Kaip atskirti gerą mėsą

Kaip atskirti gerą mėsą

Šiais laikais mėsa yra vienas pagrindinių šeimininkės patiekalų ingredientų. Tai visiškai natūralu, juk norint skaniai pavalgydinti didelę šeimą – kokybiška mėsa yra bene geriausias pasirinkimas. Žinoma, niekam ne paslaptis, jog pastaruoju metu mėsos kainos pasiekė neregėtas aukštumas, tad kiekvieną kartą apsilankę parduotuvėje ar turgelyje – ieškome aukščiausios kokybės prekių. Neretai, perkant turgeliuose (kartais net ir parduotuvėse) pasitaiko atvejų, kai mėsa, regis, atrodo ne taip kaip turėtų, ji būna patamsėjusi, vandeninga, tačiau galbūt taip ir turėtų būti? Kalbant apie vištieną – viskas gana paprasta, net ir rečiausias virtuvės svečias gali atskirti gerą vištienos krūtinėlę, tačiau kaip su kiauliena ir jautiena? Ši mėsa turi begales rūšių ir tikrai ne kiekvienas iš mūsų geba atskirti ar siūloma prekė yra kokybiška. Taigi, jei svarstote, kaip atskirti gerą mėsą – pateiksime naudingų patarimų, kurie leis išsirinkti aukščiausios kokybės prekę.

 

kaip-atskirti-gera-mesa (11)

 

Kiauliena turėtų būti:

    • Šiek tiek drėgna;
    • Neapdžiuvusi;
    • Standi – paspaudus pirštu, duobutė tuoj pat išnyksta;
    • Natūralios rausvos ar raudonos spalvos;
    • Natūralaus kvapo.

 

 

 

 

kaip-atskirti-gera-mesa (1)

Kiaulienos sprandinė:

    • Lygi, vientisa ir kokybiškai išpjauta;
    • Neturėtų būti stambių sausgyslių;
    • Natūralios spalvos (nuo rausvos iki raudonos);
    • Natūralaus kvapo.

 

kaip-atskirti-gera-mesa (2)

 

 

 

 

 

 

Kiaulienos nugarinė su šonkauliukais:

    • Vientisa, taisyklingos formos su šonkauliukais;
    • Kokybiškai išpjauta;
    • Ne daugiau 2-3mm lašinių sluoksnis;
    • Natūralios rausvos ar šviesiai raudonos spalvos;
    • Natūralaus kvapo.

 

kaip-atskirti-gera-mesa (3)

 

 

 

Kiaulienos mentė:

    • Vientisa;
    • Meistriškai išpjauta;
    • Lašinių ne daugiau kaip 2-3mm;
    • Natūralios spalvos bei kvapo.

 

kaip-atskirti-gera-mesa (4)

 

 

 

 

 

 

Smulkinta kiauliena:

    • Sumalta iš mėsos gabalų, be jokių papildomų priemaišų;
    • Paviršius nelipnus;
    • Be spalvos pakitimų (nepapilkėjusi);
    • Natūralios spalvos ir kvapo.

 

kaip-atskirti-gera-mesa (5)

 

 

 

 

 

Kiaulienos išpjova:

    • Viename gale smailėjanti;
    • Išpjauta be nereikalingų dalių;
    • Viena pusė padengta blizgia sausgysle;
    • Natūralaus kvapo ir spalvos.

 

kaip-atskirti-gera-mesa (6)

 

 

 

 

 

 

Kiaulienos kumpis:

    • Vienas vientisas mėsos gabalas arba atskiri raumenukai;
    • Raumuo vientisas be stambių sausgyslių;
    • Lašinių ne daugiau kaip 2-3mm;
    • Natūralaus kvapo ir spalvos.

 

kaip-atskirti-gera-mesa (12)

 

 

 

 

 

Jautiena turėtų būti:

    • Šiek tiek drėgna;
    • Standi (testas su duobute);
    • natūralios raudonos ar vyšninės spalvos;
    • Natūralaus kvapo.

 

kaip-atskirti-gera-mesa (7)

 

 

 

 

 

 

Jautienos išpjova:

    • Viename gale smailėjanti;
    • Išpjauta kokybiškai, be nereikalingų dalių;
    • Iš vienos pusės ją dengia blizgi sausgyslė;
    • Natūralios spalvos ir kvapo.

kaip-atskirti-gera-mesa (8)

 

 

 

 

 

 

 

Jautienos nugarinė:

    • Taisyklingos formos;
    • Vientisa;
    • Iš vienos pusės ją dengia blizgi plėvė;
    • Nėra nereikalingų dalių;
    • Natūralios spalvos bei kvapo.

kaip-atskirti-gera-mesa (9)

 

 

 

 

 

 

Jautienos kumpis:

    • Paviršius nėra lipnus;
    • Be nereikalingų dalių ar lašinių;
    • Natūralios spalvos ir kvapo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Taigi, tikimės, jog jums ši informacija pravers, o kitą kartą nuėję į prekybos centrą ar turgelį, galėsite atsirinkti iš tiesų kokybiškus mėsos gaminius. Sėkmės!


Panašūs straipsniai

Komentarai (1)

  1. Rita parašė:

    Po šito straipsnio nebegaliu žiūrėti į parduotuvėse parduodamą mėsą, tiesiog visiška priešingybė nei čia rašoma. Manau turgeliuose tikrai galima rasti geresnės kokybės mėsos…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *